S’obre la consulta prèvia per modificar l’ordenança municipal que regularà l’obligació de netejar els orins dels animals

Foto de analogue enjoyer

L’Ajuntament de Mollet del Vallès ha posat en marxa el període de consulta pública prèvia per a la modificació de l’ordenança municipal de tinença d’animals de companyia. L’objectiu principal d’aquesta iniciativa és abordar l’impacte negatiu dels orins de gossos sobre la neteja i el mobiliari urbà de la ciutat. La participació ciutadana és fonamental per aconseguir una ordenança actualitzada i adaptada a les necessitats actuals.

Aquest període de consulta es va iniciar el 15 de setembre i estarà obert fins al 15 d’octubre de 2024. La ciutadania de Mollet del Vallès té l’oportunitat de fer aportacions i suggeriments que seran considerats durant el procés de revisió i modificació de l’ordenança de tinença d’animals de companyia. Les aportacions es poden realitzar a través del següent enllaç: Participa311 – Ordinances Animals de Companyia.

L’Ajuntament de Mollet té com a objectiu abordar el problema de corrosió causat pels orins de gossos en elements urbans com mobiliari i façanes, així com reduir les molèsties ocasionades per les olors. Entre les possibles mesures a implementar, es planteja l’obligatorietat que els propietaris de gossos neteguin les zones on els seus animals hagin orinat amb aigua. A més, es pretén actualitzar l’ordenança per aconseguir una millor adequació a la nova Llei de Benestar Animal.