El Sona Mollet s’amplia amb un dia més de concerts i amb activitats per portar la música al carrer

El Sona Mollet, Festival Internacional de Música – Memorial Anna Villaescusa Rebull, tindrà lloc els dies 4, 5, 6, 7 i 8 d’octubre. Com a novetats, la vuitena edició del certamen tindrà un dia més de concerts i compta amb la col·laboració de l’associació del Concurs Internacional de Música Maria Canals de Barcelona (MCB), que portarà al carrer un piano de cua perquè tothom qui ho desitgi pugui demostrar les seves habilitats musicals.

El Festival Sona Mollet 2023 passa enguany de 4 a 5 dies, incorporant la col·laboració de l’associació del Concurs Internacional de Música Maria Canals de Barcelona. El certamen començarà, el dimecres, 4 d’octubre, amb la presència d’un piano de cua a la plaça Catalunya de 10 h a 19.30 h, que estarà a la disposició de tothom qui desitgi fer les seves demostracions el dia finalitzarà amb una actuació musical amb membres de l’Associació del Concurs Internacional de Música Maria Canals de Barcelona a pl. Catalunya a les 19.00 h.

El certamen seguirà el dijous 5 d’octubre, amb el concert gratuït de la Mollet Jazz Band a la Plaça Prat de la Riba. El divendres 6 d’octubre, actuarà al Mercat Vell Daahoud Salim Quintet, mentre que el dissabte 7 arribarà la música clàssica al Teatre de Can Gomà, amb les actuacions d’Alexis Pérez i Alba Ventura. Diumenge, serà el torn de Pedro Emanuel Pereira, amb Ana Mar i Helena Ressurreiçao; Daria Piltyay i Svetlana Tovstukha, i el Cor Jove de l’Escola Municipal de Música, sota la direcció de Júlia Meya.

El Sona Mollet torna a comptar amb la presència d’intèrprets consolidats i joves promeses del panorama musical actual en els estils de jazz, piano i música de cambra. El certamen segueix mantenint el seu tarannà solidari contribuint en la lluita contra la leucèmia i en aquest sentit, com és habitual, tots els beneficis de la venda d’entrades aniran íntegrament a la Fundació Josep Carreras contra la leucèmia. 

Per l’alcaldessa de Mollet del Vallès, Mireia Dionisio Calé, aquest festival “significa ciutat, una ciutat on volem impulsar els valors que sempre van acompanyar a l’Anna, com ara l’esforç i la passió, significa cultura, en aquest cas fent pedagogia de la música apropant-la a tota la ciutadania, i significa solidaritat, la solidaritat dels molletans i les molletanes que tornarem a posar el nostre gra de sorra per contribuir a la lluita contra la leucèmia”. Dionisio també ha parlat “d’un festival amb el que seguim combinant present i futur i que segueix esdevenint una plataforma pel jove talent molletà”.

Per laseva banda, la regidora de Cultura, Mercè Pérez Piedrafita, ha destacat “el fet que estiguem davant un festival molt singular on la música no és l’única protagonista, sinó que també ho són els sentiments i la presència constant de l’Anna” i en aquest sentit ha volgut “agrair a tots els seus amics que un any més han mostrat total predisposició a participar, als pares de l’Anna i a les quatre institucions que ens donen suport com són els conservatoris del Liceu i d’Amsterdam, la Fundació Josep Carreras i, enguany, també l’Associació del Concurs Internacional de Música Maria Canals”.

Les entrades pels concerts dels dies 6, 7 i 8 es poden adquirir anticipadament a partir de dimecres 27 de setembre, a les 16 h, al Centre Cultural La Marineta (pl. Església, 7) i a través de la plataformahttps://molletvalles.koobin.com .

Sona Mollet va néixer l’any 2016 motivat pel record de la jove promesa molletana, la pianista Anna Villaescusa Rebull, promogut per l’Ajuntament de Mollet del Vallès amb el suport dels conservatoris del Liceu i d’Amsterdam.