Es presenta a la biblioteca de Can Mulà “Síria sense flors” de la molletana Cristina Álvarez

El proper dijous 16 de novembre, la Biblioteca de Can Mulà – Jordi Solé Tura es converteix en l’escenari d’una celebració literària única. A les 18:30 h, l’atmosfera es saturarà de versos i emotivitat amb la presentació de “Síria sense flors”, la sorprenent obra guanyadora de la XIV edició del Premi Jordi Pàmias de poesia 2022. Aquesta obra, publicada aquest estiu per Pagès Editors, és un viatge poètic captivador inspirat en les experiències viscudes per la seva autora la molletana, Cristina Àlvarez Roig, a Síria l’estiu de 2010.

L’esdeveniment, que serà presentat per Montserrat Tura i la pròpia Cristina Àlvarez Roig, també comptarà amb la participació especial del poeta i editor Israel Clarà. A més de contribuir amb l’epíleg, Clarà ha enriquit aquesta obra amb les seves il·lustracions, creant una simbiosi única entre la paraula i la imatge.

“Síria sense flors” no és només un poemari; és una odissea lírica que trasllada els lectors al cor de la bellesa i la barbàrie. És un viatge íntim, una recerca de l’Ítaca personal de la viatgera que, com Ulisses, es desplaça a través del temps: temps d’horror i subtilesa, d’amor i de “mai més”. Aquests elements es fusionen en poemes carregats de la força lírica i reivindicativa que defineix la poesia autèntica.

La sinopsi de l’obra revela la profunditat del contingut: “Síria sense flors” és un pont entre cultures, una connexió entre passat i futur, una interacció entre el jo i l’altre. Àlvarez Roig ha creat una obra que ressuscita els morts, sacseja els vius i marca una fita en la seva pròpia trajectòria poètica, consolidant-la com una veu coherent, sòlida i madura.

El jurat del Premi Jordi Pàmias de poesia 2022 ha destacat la unitat temàtica d’aquest poemari, elogiant-ne la coherència i les imatges potentíssimes que transmeten un compromís profund. “Síria sense flors” no és només una història de viatge al Pròxim Orient; és una transformació interior capturada en delicats versos treballats amb mèrit i talent.

Amb aquesta presentació, Cristina Àlvarez Roig ofereix als lectors una finestra a una realitat pròxima, però sovint oblidada pels ulls d’Occident. “Síria sense flors” és més que un llibre; és una crida a la consciència, un recordatori de les històries silenciades que espera ser descobert per tots aquells que cerquen la veritat en la poesia. Després de l’acte, l’autora dedicarà exemplars i oferirà un refrigeri, convidant a tots els assistents a compartir aquest moment de descobriment i reflexió.