Pere Garriga Cazorla de Mollet esdevé campió absolut de Catalunya al Campionat Internacional d’Escacs de la Mediterrània

En una emocionant competició que va abraçar el XCI Campionat Absolut i el LXXIX Campionat Femení de Catalunya, Pere Garriga Cazorla, veí de Mollet i membre destacat del Club d’Escacs Mollet, ha escrit una pàgina d’història en proclamar-se campió individual absolut de Catalunya al Campionat Internacional d’Escacs de la Mediterrània. El torneig, que ha congregat 65 jugadors i jugadores amb representació de països com Grècia, Andorra, França, Itàlia i Mònaco, s’ha desenvolupat a l’Hotel Spa La Terrassa de Platja d’Aro des del 4 fins al 11 de novembre de 2023.

La competició va arribar a una conclusió èpica, amb una darrera ronda marcada per múltiples empats a sis punts que van obligar als contendents a enfrontar-se entre ells. Tot i que les partides dels tres primers taulers van acabar amb empats, set jugadors van compartir el liderat amb 6 punts i mig. Després d’un intens desempat, el GM Pedro Antonio Ginés va ser proclamat campió absolut, amb l’MI Sebastian Iermito a la segona posició. Però la gran revelació va ser Pere Garriga Cazorla, qui va aconseguir una tercera posició destacada al costat de jugadors experimentats com els GM Marc Narciso i Hipolito Asís.

A més, en paral·lel amb el XIII Campionat de la Mediterrània, la competició també va determinar el nou campió absolut i campiona femenina de Catalunya. En aquest àmbit, el Mestre Internacional Pere Garriga Cazorla va emergir com el primer català amb dret al títol de Campió de Catalunya, superant als GM Marc Narciso i Hipolito Asís en el desempat.

Aquesta victòria representa una fita històrica per Pere Garriga Cazorla, que, tot i la seva joventut, s’ha aixecat com una figura destacada en el món de l’escacs a Catalunya.