El Mercat Vell acollirà l’entrega del guardó del Premi de poesia Joan Aliguer

El Mercat Vell de Mollet del Vallès acollirà el proper diumenge 17 de desembre, a les 12 del migdia, l’entrega del guardó del Premi de poesia Joan Aliguer. En aquesta segona edició ha resultat guanyador el poeta Josep Riera i Herms amb el llibre La memòria del soldat. S’encarregaran de donar el premi Mireia Dionisio, alcaldessa de l’Ajuntament de Mollet del Vallès, que participa en l’edició del llibre i en l’organització de l’esdeveniment: Eulàlia Aliguer, promotora, juntament amb la seva família, del premi; i ViladelLlibre.CAT, coordinador del premi.

El jurat del premi Aliguer, que va donar a conèixer el seu veredicte durant la celebració de Mollet del Vallès Vila del Llibre, el passat mes d’octubre, va valorar de l’obra guanyadora, especialment, la intel·ligibilitat i l’expressió del pas del temps, el ritme, la mètrica i la composició, cuidades i prou  treballades per evitar l’encotillament, en línia de la poesia de qui dona nom al guardó. La memòria del soldat és un recorregut emocional i reflexiu per la joventut a vista de trinxera. Una obra que parla d’un temps concret, però que té un enfocament universal, aplicable a qualsevol període marcat per les ombres incombustibles de la guerra, com succeeix, tristament, avui en dia. Josep Riera i Herms, fill d’Oristà, ha estat pagès i forner i és escriptor. Ha publicat una quinzena de llibres de poesia i ha estat guardonat en diversos certàmens literaris.

L’acte d’entrega del premi, una festa oberta a tothom, comptarà amb la participació de diversos molletans il·lustres, com Pilar Guasch presidenta de l’Associació Cultural Set Plomes o el músic Jaume Boix, creador de sardanes, que recordaran, breument, la figura de Joan Aliguer, poeta il·lustre de la vila.

El Premi de poesia Joan Aliguer que ha arribat enguany a la seva segona edició, va néixer sota l’impuls d’Eulàlia Aliguer i família per honrar la memòria i el llegat intel·lectual del poeta i periodista Joan Aliguer (1921-2007). En la seva primera edició fou premiat el poemari Un mal any per deixar de fumar de Pere López Tolosana.