La pista de patinatge i el Parc de Nadal de les Pruneres oferiran espais adaptats a persones autistes

El Patge Xumet, la pista de patinatge i el Gran Parc a Pruneres oferiran horaris amb activitat adaptada a les persones amb trastorn de l’espectre autista (TEA) durant aquestes festes. La cavalcada dels Reis Mags també comptarà amb un tram de recorregut inclusiu.

El Patge Xumet i el Carter Reial s’adaptaran a les persones amb TEA en el seu retorn a Mollet del Vallès els dies 3 i 4 de gener d’11 a 12 h. També serà inclusiva la pista de patinatge, tots els dies, de 10 a 11 h, en què no hi haurà música. Tampoc hi haurà música al Gran Parc a Pruneres, tots els dies, d’11 a 12 h, per facilitar la inclusió de les persones amb TEA.

A més, Ses Majestats els Reis d’Orient oferiran una part de la seva cavalcada del 5 de gener sense música ni llums en el tram que va de Gaietà Vínzia a la farmàcia Vilaseca. La cavalcada disposarà, a més, d’un tram adaptat a persones amb mobilitat reduïda.

Per facilitar la inclusió de les persones amb trastorn de l’espectre autista, es retolaran els espais de les activitats esmentades amb pictogrames. L’Ajuntament de Mollet del Vallès ha pres aquesta iniciativa en col·laboració amb l’associació TEA del Vallès Oriental.

Segons l’alcaldessa, Mireia Dionisio Calé, aquest és el camí. Fer de Mollet una ciutat 100% accessible siguin quines siguin les capacitats de les persones. Ho vam fer per primera vegada durant la Festa Major i ara fem un pas més i durant aquesta campanya de Nadal hi haurà diferents activitats adaptades perquè tots els nens i nenes puguin gaudir de les activitats nadalenques de la mateixa forma”.