L’Hospital de Mollet millora l’entrega de resultats del servei de diagnòstic per la imatge dels seus pacients

L’Hospital de Mollet, institució membre de la Fundació Sanitària Mollet (FSM) ofereix, des d’aquest mes de desembre, un innovador servei d’accés als resultats de diagnòstic per la imatge de tots els seus pacients a partir d’una nova plataforma que facilita la visualització i deixa enrere l’entrega d’aquests mateixos resultats en format CD.

Aquest nou sistema d’entrega dels resultats de les proves de diagnòstic per la imatge, dut a terme per la companyia tecnològica Idonia, referent en l’àmbit de la salut, permet als pacients accedir, visualitzar i compartir de manera intuïtiva i segura als seus estudis des de qualsevol dispositiu amb accés a Internet.

El nou sistema d’entrega, conegut com Idonia Magic Link, és una millora per facilitar la feina als pacients i permet que, un cop feta la prova mèdica, el pacient disposi d’una informació d’accés als seus resultats via e-mail o SMS, que els permet accedir amb tota la seguretat i el rigor a l’informe posterior. Per al pacient “no digital”, l’Hospital de Mollet també oferirà el mateix servei amb l’entrega d’un informe o targeta amb la informació del Magic link.

Des de la direcció de l’Hospital de Mollet feia temps que es volia substituir l’entrega dels resultats en format CD per ser un sistema que, més enllà dels costos econòmics que suposa, té un ampli camp de millora en l’àmbit mediambiental donades les emissions de CO2 derivades de la fabricació dels CD, i més enllà de les dificultats tecnològiques que podia suposar per als pacients el poder visualitzar i compartir aquestes imatges amb d’altres professionals.

Com afirma el director general de la Fundació Sanitària Mollet, el Dr. Jaume Duran: “la innovació tecnològica, oferir sempre un servei d’excel·lència i les mesures en favor del medi ambient i d’un respecte innegociable amb el nostre entorn, formen part de l’ADN de la Fundació Sanitària Mollet, i aquest nou servei compleix amb la vocació de seguir sent referents en l’àmbit de la salut”.

Aquesta nova mesura innovadora de l’Hospital Universitari Mollet, està alineada amb la vocació corporativa de l’assoliment del Net Zero en emissions directes aconseguit aquest 2023 i que reforça el posicionament de l’Hospital de Mollet i de la FSM com a referents en sostenibilitat en el sector de la salut, un sector amb un alt impacte climàtic.