Mollet fa una crida a participar a la Marató de Donants de sang

Mollet del Vallès se suma a la Marató de Donants de Sang que es durà a terme de l’11 al 19 de gener arreu de Catalunya. Uns dies durant els quals s’espera aconseguir remuntar les donacions i restablir les reserves de sang que s’han vist afectades per les festivitats de Nadal. A Mollet, el divendres 12 de gener, de 10 a 21 h, el Mercat Vell acollirà aquesta campanya especial de donació de sang i plasma on es preveu arribar a les 200 donacions.

Sota el lema “Fer-ho entre tots és molt nostre”, la Marató d’enguany posa el punt de mira al gest de donar com un acte d’altruisme col·lectiu que uneix donants i receptors en un mateix objectiu.

Per aquest motiu, enguany es fa una crida a venir a donar i implicar-hi la família, els amics, els companys de feina, els equips esportius, o els veïns i veïnes.

Amb aquesta donació el Banc de Sang es proposa el repte d’arribar als 10.000 donants als principals hospitals i a les més de 60 col·lectes mòbils repartides per tot el territori, com és el cas de la que acollirà Mollet del Vallès el divendres 12 de gener.

Segons la regidora de Salut Pública de l’Ajuntament de Mollet del Vallès, Pepi Muñoz Pareja “tradicionalment, Mollet ha estat i és una ciutat compromesa i solidària, i en aquest cas ens sobrem els motius, ja que segons ens informen des del Departament de Salut, aquest 2024 més de 70.000 persones ingressades als centres hospitalaris de Catalunya necessitaran alguna transfusió de sang, plasma o plaquetes provinents de la donació de sang i, davant d’aquesta situació, es calcula que caldran més de 260.000 donacions per a cobrir aquestes necessitats dels i les pacients”. I per aquest motiu “faig una crida als molletans i molletanes a seguir posant de manifest la seva solidaritat amb les persones necessitades”.

Aquest any la Marató impulsa una iniciativa pionera que és la construcció d’un monument que serà el primer Pilar Casteller Digital que es faci a Catalunya.

Aquest monument estarà ubicat permanentment al centre neuràlgic dels 4 municipis catalans, davant dels Ajuntaments. A Barcelona se situarà a la plaça Catalunya, a Girona a la plaça del Vi, a Lleida a la plaça de la Paeria, i a Tarragona a la plaça de la Font.

Aquest castell, que sumarà les donacions finals de la Marató, s’inaugurarà el dilluns 22. Serà un monument virtual, que es podrà escanejar amb el mòbil, i dinàmic, ja que s’anirà omplint de color vermell amb cada donació que es faci arreu de Catalunya durant els sis primers mesos de l’any, fins al 14 de juny de 2024, coincidint amb el Dia Mundial del Donant de sang.

El projecte es donarà per finalitzat amb la totalitat del monument tintat completament de vermell, amb una fita prevista de 130.000 donacions.