El vinil de la campanya contra el suicidi es col·loca al carrer Barcelona

Mollet del Vallès s’ha adherit a la campanya de prevenció del suïcidi impulsada pel Departament de Salut de la Generalitat No el deixis caure en el pou del suïcidi. Amb aquesta campanya es vol posar èmfasi en la detecció i prevenció d’aquelles conductes que podem atemptar contra la pròpia vida i donar eines a l’entorn d’aquestes persones per evitar-ho i demanar ajuda trucant, per exemple, al 061/Salut Respon.

Per fer visible l’adhesió a aquesta campanya, el carrer Barcelona de Mollet del Vallès és, des d’avui, un dels 90 punts de tot Catalunya on s’ha enganxat a terra un vinil circular de color negre on es pot llegir “Si coneixes algú a punt de caure en el pou del suïcidi, escolta’l i demana ajuda al 061”. Aquest vinil estarà situat en aquest indret fins al 19 de març.

Per la regidora de Salut Pública, Pepi Muñoz Pareja, “des de l’Ajuntament creiem que és del tot necessari contribuir a trencar el tabú sobre el suïcidi i, encarar-ho conjuntament com a societat, pot donar esperança a les persones que passen per un mal moment i fer-les saber que no estan soles i que tenen recursos d’ajuda”. La regidora ha afegit que “com no pot ser d’un altra manera, ens preocupa l’estat emocional de la nostra ciutadania, i en aquest sentit seguirem dotant-nos d’eines que ens ajudin a treballar i millorar la salut d’aquelles persones que poden arribar a patir aquestes patologies posant en marxa actuacions preventives i comunicatives com ja estem fent amb el programa Sentim-nos Bé

La campanya, que  se centra en impulsar estratègies de promoció de la conscienciació social i la prevenció de la conducta suïcida, està inclosa dins de les línies i accions prioritàries definides al Pla Estratègic del Pla Director de Salut Mental i Addiccions per als propers anys, així com al Pla de Salut de Catalunya 2021-2025.