Mollet amb el Dia Internacional contra l’Homofòbia a l’Esport

L’Ajuntament de Mollet del Vallès, amb motiu del Dia Internacional Contra l’Homofòbia a l’Esport, ha programat un seguit d’activitats per commemorar aquesta diada que se celebra el 19 de febrer.

Una d’aquestes activitats té com objectiu tractar la diversitat a través de l’experiència personal de Patricia Campos, entrenadora de futbol professional i autora del llibre “Canviem les regles”.

Campos oferirà una xerrada “Canviem el joc” al Mercat Vell el 21 de febrer centrada en generar un clima de debat i reflexió sobre el respecte a la diversitat de gènere

Patrícia Campos és aviadora, entrenadora de futbol professional, cooperant i activista a favor dels drets de les dones i el més desfavorits. Després d’estudiar Comunicació Audiovisual, l’any 2005 es va incorporar a les Forces Armades i, l’any següent, ja era pilot d’aviació convertint-se en la primera dona en portar un reactor a l’exercit.

Més endavant es va convertir en entrenadora de futbol esdevenint la primera entrenadora europea d’un equip professional estatunidenc. 

Aquesta diada es commemora el 19 de febrer per ser el dia en què va néixer Justin Fashanu, primer futbolista en actiu que va fer pública la seva homosexualitat. Britànic, d’origen nigerià, Fashanu va cursar la majoria de la seva carrera esportiva en el futbol anglès i va arribar a jugar en més de cinc equips. En record a la memòria d’aquest jugador i amb l’objectiu de destacar la seva lluita i coratge, va néixer la iniciativa per impulsar la data del 19 de febrer com a Dia Internacional contra l’Homofòbia a l’Esport.