Més d’un miler de propietaris de gossos de Mollet ja tenen l’ampolla per ruixar els orins dels seus animals

La campanya de civisme “Jo Cuido Mollet” impulsada per l’Ajuntament de Mollet del Vallès ha aconseguit una resposta massiva per part dels propietaris de gossos de la ciutat. Segons un tuit publicat per l’Ajuntament, més d’un miler de famílies ja tenen l’ampolla que permet ruixar els orins dels seus animals de companyia.

La distribució d’aquestes ampolles es realitza en diferents punts de la ciutat, amb la possibilitat de recollir-les a la carpa del Mercat Municipal avui, dimecres a Can Borrell i dijous al barri de Lourdes. També es poden trobar en diversos centres cívics com el CC de l’Era, Can Pantiquet, Joana Barcala, La Marineta i Can Borrell.

La iniciativa forma part de la nova Ordenança d’Animals de Companyia, aprovada pel Ple Municipal el passat novembre i que va entrar en vigor el 6 de febrer. Aquesta ordenança, en línia amb la llei estatal de Benestar Animal, introdueix noves mesures per garantir el civisme i la convivència a la ciutat.

Des de l’inici de la campanya el 2 de febrer, s’han instal·lat punts informatius a tots els barris de la ciutat i a diferents centres cívics. Fins el 28 de febrer, es continuarà informant sobre la nova Ordenança i permetent que els propietaris de gossos censats a Mollet recullin l’ampolla d’aigua de la campanya, sempre que n’hi hagi existències disponibles.

Amb més de 6.000 animals de companyia censats a Mollet, la ciutat ha experimentat un augment considerable des del 2017. Això ha motivat l’actualització de l’ordenança per reflectir les novetats normatives de la llei estatal del 29 de setembre de 2023.

L’alcaldessa de Mollet del Vallès, Mireia Dionisio Calé, va destacar a la presentació la importància de preservar la convivència cívica i el correcte ús de l’espai públic. D’altra banda, el regidor de Civisme, Ferran Segarra Sánchez, va comentar que la campanya busca contribuir al foment de la convivència i el civisme, recordant les obligacions i les multes associades, com ara l’ús de l’ampolla per ruixar els orins dels animals.