Suspenen la Festa de l’Arbre i la Biodiversitat a causa de la pluja

L’Ajuntament de Mollet i el Casal Cultural han informat que s’ha suspès la Festa de l’Arbre i la Biodiversitat prevista per aquest diumenge al matí, a conseqüència de la pluja.

Segons explicava el Casal Cultural cap a les 10 del matí “encara que les previsions eren que parava de ploure ben aviat, la quantitat caiguda a la nit han deixat el terreny impracticable per a treballar amb tant de fang, segons ens comenten els companys de Parcs i Jardins de l’Ajuntament (a més que encara no ha parat de ploure)”.

Tant l’Ajuntament com el Casal Cultural han indicat que es determinarà una nova data per aquesta festa i que es comunicarà pròximament.

Enguany l’activitat s’havia de fer a l’espai de Gallecs i estava prevista una plantada popular de 600 arbres i arbustos autòctons.

A més, en aquesta edició, marcada per un context d’emergència per sequera, la plantada es vol fer amb llavors i plançons amb criteris de repoblació ambiental i forestal, per la seva revegetació sense aportacions addicionals de reg.

Enguany també està previst incrementar el nombre de tallers familiars, per donar a conèixer els beneficis de la biodiversitat, amb la construcció d’hotels d’insectes, itineraris d’identificació de rèptils, ocells, amfibis i plantes i la seva incorporació als projectes de ciència ciutadana, contacontes amb l’home que fabricava caixes niu i una activitat de reconeixement de petjades d’animals, amb la col·laboració dels Agents Rurals del Vallès Oriental.