Mollet en Comú Podem presenta al ple mocions per la gestió de sequera i la república

Marina Escribano, portaveu del grup municipal

El grup municipal de Mollet en Comú Podem ha presentat dues mocions per abordar temes d’actualitat i rellevància per a la ciutat. La primera es centra en la gestió de la sequera, mentre que la segona commemora el 93 aniversari de la Segona República. Ambdues mocions seran discutides al Ple Municipal de març.

En relació a la sequera, Mollet en Comú Podem destaca la importància d’actuar de manera efectiva en aquesta situació d’emergència. La moció planteja la necessitat de garantir que els esforços i compromisos en la lluita contra la sequera siguin equitatius i compartits per tota la societat. Entre els acords proposats, destaca la revisió de la previsió pressupostària per una correcta dotació de partides destinades a les infraestructures hídriques locals.

El text suggereix, entre altres iniciatives, realitzar una auditoria tècnica del servei d’aigua municipal per reduir pèrdues i millorar l’eficiència hídrica del municipi. A més, insta a la creació d’espais municipals considerats com a refugis climàtics, adaptats a les restriccions en l’ús de l’aigua.

A nivell regional, la moció exigeix a la Generalitat una revisió i reforç econòmic dels programes relacionats amb les infraestructures hídriques locals, així com la suspensió de planejaments urbanístics associats a activitats turístiques que comprometin les necessitats hídriques d’altres sectors.

A la Diputació de Barcelona se li demana posar a disposició els recursos tècnics i econòmics necessaris per donar suport als ens locals en la millora d’aquestes infraestructures.

La segona moció presentada per Mollet en Comú Podem commemorarà el 93 aniversari de la Segona República. A través d’aquesta iniciativa, el grup pretén rendir homenatge als defensors de la democràcia, la llibertat i la república, declarant Mollet com a ciutat republicana. La moció demana un referèndum perquè la ciutadania decideixi democràticament el model d’Estat i expressa el suport al manifest per la gran mobilització del 16 de juny de 2024 a Madrid.

Mollet en Comú Podem destaca la importància de continuar recordant i reivindicant els valors de la Segona República, subratllant la seva plena vigència i necessitat en l’actualitat. A més, defensen la necessitat d’avançar cap a una consulta ciutadana per determinar el model d’estat que la ciutadania desitja, ja sigui Monarquia o República.