Una jornada acosta la realitat dels trastorns de l’espectre autista (TEA) a les famílies  

Experts, associacions de famílies i persones afectades parlaran del TEA el 3 d’abril al Centre de Serveis El Lledoner, coincidint amb la celebració del Dia Mundial de l’Autisme.

Responsables de l’Institut Municipal de Serveis als Discapacitats (IMSD) explicaran com es fa l’acompanyament a les famílies amb TEA en la primera de les 3 taules rodones de la jornada TEA: Fem visible l’invisible, el dimecres 3 d’abril, a les 18h. En la segona de les taules, les associacions TEAcords i TEA Vallès Oriental explicaran com donen suport als familiars, mentre que en la darrera seran les persones amb trastorn TEA les que explicaran les seves vivències en primera persona. L’obertura institucional de la jornada anirà a càrrec de l’alcaldessa, Mireia Dionisio Calé.

La jornada per a famílies sobre el TEA l’organitzen l’Ajuntament de Mollet del Vallès i les associacions de familiars TEA Vallès Oriental i TEAcords. L’acte s’emmarca en el Dia Mundial de l’Autisme, que se celebra el 2 d’abril.

Els trastorns de l’espectre autista són alteracions del neurodesenvolupament que es caracteritzen per una afectació en la capacitat de comunicació i interacció social, la presència d’un patró de conductes repetitives (interessos restringits, estereotípies, etc.), rigidesa de pensament i una desregulació del perfil sensorial (la manera com processen la informació que capten amb els sentits).