La defensa dels CDR de Mollet acusats a l’Operació Judes volen que se’ls apliqui ja la Llei d’Amnistia

L’Audiència Nacional ha suspès aquest dilluns la vista d’al·legacions que s’havia de celebrar a Madrid en presència de les defenses dels acusats de l’Operació Judes. Segons ha explicat l’advocada dels CDR processats, Eva Pous, la cita s’ha anul·lat per la petició d’un dels lletrats, que era de baixa. Entre els investigats, hi ha diversos membres del CDR de Mollet que són veins de Mollet i d’altres municipis del Vallès Oriental com Sant Fost i Montmeló.

La sala ha avançat que es tornaria a convocar la vista, però no ha posat data. En els seus escrits, fiscalia sol·licita fins a vint-i-set anys de presó per alguns dels encausats, però la defensa, liderada per Alerta Solidària, argumenta que el judici no s’hauria de produir per la tramitació de la llei d’amnistia. Abans de la trobada, representants de l’entitat han assegurat que la tramitació de la llei ha accelerat tota la instrucció del cas.

“Hi ha un projecte de llei (d’amnistia) que si tot va com sembla, cap a mitjans maig estarpa publicat i serà de ple efecte i l’aplicació en aquest cas, així que no té massa sentit continuar amb la tramitació d’aquest procediment”, ha argumentat Pous. A parer seu, el judici de l’Operació Judes no hauria d’haver existit “mai”, però amb la llei de perdó hi ha “elements objectius” per aturar-se.

“Confiar, en l’Estat espanyol, no ho confiem gens ni mica, però per la literalitat del text seria un cas que entraria al cent per cent a la llei d’amnistia. Tot i axó, no som naïf, coneixem perfectament el que fa l’Estat i en quins paràmetres es mou i segurament ho haurem de batallar”, ha argumentat en declaracions a la premsa des de la porta de l’Audiència Nacional.

Abans de l’inici de la vista, el portaveu d’Alerta Solidària Martí Majoral ha explicat als periodistes que les defenses tenen “arguments de pes” per demostrar a la justícia que tota l’Operació Judes és “un muntatge” i els seus acusats haurien de ser absolts. Tot i això, ha defensat que l’aplicació de l’amnistia permetria “estalviar” el patiment que suposaria el judici que, a parer seu, vol mostrar un relat “fals” per vincular independentisme i terrorisme.