La Gasol Foundation promou l’alimentació saludable a les tres escoles bressol de Mollet

La Gasol Foundation, a través del seu projecte PRESAFALÍN, està duent a terme al llarg d’aquest curs 2023 – 2024 un seguit de tallers a les tres escoles bressol de Mollet del Vallès per tal de promoure la salut dels infants i les seves famílies a través de l’apoderament, la promoció d’habilitats, aptituds i coneixements per a l’adopció i manteniment d’hàbits saludables en l’àmbit familiar des de la primera infància. Aquest dimecres, el taller s’ha  adreçat a la promoció de l’alimentació saludable.

PRESAFALÍN és un projecte adreçat als infants de 0 a 5 anys i a les seves famílies que té com a objectiu el foment de les habilitats i capacitats matern/parentals, com l’autoeficàcia i la resiliència, per impulsar un vincle familiar positiu dirigit a la promoció d’hàbits saludables a curt i llarg termini, contribuint així a reduir les desigualtats en salut en entorns de vulnerabilitat socioeconòmica.

Gràcies a la col·laboració amb la Diputació de Barcelona, aquest curs es va iniciar una nova edició del projecte PRESAFALÍN destinada exclusivament a 40 escoles bressol municipals de la província de Barcelona, entre les quals han estat seleccionades les tres escoles bressol municipals, La Filadora, La Xarranca  i Els Pinetons.

La regidora d’Educació, Noa Monràs González, ha volgut destacar el fet que “Mollet sigui una de les poques ciutats de Catalunya que acull aquest projecte tan enriquidor per a la ciutat i, especialment, per aquest treball en xarxa que promou entre les escoles bressol municipals i les famílies i els seus infants que permet dona’ls-hi un seguit de pautes al voltant de com gestionar les emocions i de com potenciar el benestar a través de l’activitat física i l’alimentació sana. Tot plegat amb l’objectiu de crear un ambient familiar saludable”. Monràs també ha volgut “agrair a Fundació Gasol la seva aposta per Mollet i felicitar-los per la feina que fan”.  

Des de la Fundació Gasol, la tècnica d’activitats Berta Mas i Olivera, ha destacat que “un dels objectius és prevenir l’obesitat infantil i en aquest sentit s’adrecen moltes de les nostres accions, però cal tenir en compte que l’alimentació saludable no és l’únic pilar d’actuació, ja que també treballem l’activitat física i l’esport, el benestar emocional i el descans i la son, factors que han d’estar estretament interrelacionats per tal de trobar un bon equilibri”.

El projecte finalitzarà amb dues sessions més: el taller de tancament i el taller d’avaluació final.