El TSJC ordena a la Generalitat que pagui el que deu per les Escoles Bressol de Mollet

Una sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha ordenat a la Generalitat que financiï part les Escoles Bressol Municipals. El magistrat estima que la Generalitat té l’obligació de pagar, la qual cosa fins ara “no s’ha fet efectiva”, diu la sentència.

Així mateix, aquesta sentència del TSJC deixa clar que la Generalitat haurà d’abonar els interessos pel temps que no ha pagat “amb caràcter retroactiu des del curs 2012-2013 fins al 2020” .

El Tribunal recorda que la llei 5/2020, que va modificar la Llei 5/04 de creació de les llars d’infants o escoles bressol, i la llei 12/09 deixen clar que la Generalitat és la responsable de finançar les escoles bressol.

El magistrat assegura que “cal descartar la possibilitat de descomptar del deute de la Generalitat els ajuts o subvencions que hagi pogut concedir la Diputació”.

A més a més, deixa totalment clar que la petició de l’Ajuntament de Mollet és adequada doncs “estem davant d’una obligació de finançament de les escoles bressol municipals que s’ha mantingut constant durant tot aquest temps, obligació que tanmateix no s’ha fet efectiva”.

El regidor d’Educació, Raúl Broto, ha manifestat que “confiem que amb aquesta sentència la Generalitat pagui el que li pertoca. Des de l’Ajuntament farem tot el que calgui per recuperar el màxim de diners que se’ns deu per aquest concepte. La sentència deixa clar el deute és més gran que el que s’han compromès a retornar, ja que si ha de sumar els interessos per les quantitats que ens paga a terminis”.

Finalment, la regidora coordinadora de Governança, Economia i Serveis Territorials, Mireia Dionisio, ha afirmat que “el deute reconegut que té la Generalitat amb l’Ajuntament de Mollet és de 2,5 milions d’euros. Des de Mollet ens sentim abandonats per una Generalitat que continua donant l’esquena al món local”.