La campanya de Mollet Mercat Zero Envasos ja és finalista al XV Premi Europeu de Prevenció de Residus

Les dues candidatures catalanes, l’Ajuntament de Mollet del Vallès, en la categoria Administracions i l’Associació SETEM Catalunya en la categoria Associacions són finalistes al XV Premi Europeu de la Prevenció de Residus, segons ha informat la Generalitat. Són dos dels quatre projectes catalans que enguany l’Agència de Residus de Catalunya ha presentat al certamen.

Els guardons es lliuraran el proper 18 de juny en una cerimònia al MUCEM de Marsella i en total hi ha 15 candidatures finalistes de les 64 que es van presentar inicialment.

La selecció s’ha fet tenint en compte la relació de l’activitat amb els eixos de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus (EWWR), celebrada el novembre passat: l’originalitat de la proposta, el seu caràcter innovador, l’adaptabilitat a d’altres contextos regionals o locals, la mobilització del públic objectiu i la durada.

La campanya Mercat Zero Envasos de l’Ajuntament de Mollet del Vallès va instaurar el dia lliure d’envasos d’un sol ús al mercat municipal, repartint 468 envasos reutilitzables entre les persones usuàries i aportant una reducció directa de generació de residus al mercat, a més d’instaurar un punt d’informació sobre la problemàtica dels envasos de plàstic d’un sol ús. La Campanya va centrar-se en un procés participatiu implicant les parades del mercat municipal, la ciutadania, els diferents agents de l’Ajuntament i l’alumnat de 3er d’ESO de l’institut Aiguaviva de Mollet.