Felip VI: 10 anys són suficients

El mes de juny es compliran deu anys de l’inici del regnat de Felip VI. La Corona va protagonitzar llavors una cerimònia de coronació inèdita, que va servir per apartar com a rei emèrit en un retir daurat al seu pare, Joan Carles I, just quan es començava a conèixer només la punta de l’iceberg del seu carrusel de corrupció. Les persones sotasignades ens declarem defensores de la democràcia com el govern del poble, pel poble i per al poble. Les nostres fermes conviccions en defensa de la llibertat fonamenten el nostre convenciment en la capacitat dels éssers humans per autogovernar-se sense que hagi de prevaler cap discriminació. Creiem fermament en la igualtat davant la llei de totes les persones. Creiem que aquelles persones que exerceixen responsabilitats a l’Estat han de ser responsables davant de la sobirania popular. Aquesta concepció democràtica és incompatible amb el principi d’irresponsabilitat i d’inviolabilitat recollit a la constitució espanyola. La monarquia representa la corrupció sistemàtica no com a cas aïllat, sinó com la característica que ha definit la relació històrica de la Casa dels Borbons amb l’Estat.

La monarquia, així mateix, simbolitza la institució patriarcal per excel·lència on es transmet el poder per herència i on es constitucionalitza la prevalença de l’home sobre la dona, en contra del principi més elemental d’igualtat entre les persones. La monarquia com a principi xoca amb la democràcia perquè nega la capacitat del poble de dirigir l’Estat. El poder monàrquic no només és el rei, és també aquesta minoria privilegiada que mana sense presentar-se a les eleccions, que s’atrinxera a l’aparell de l’Estat i als consells d’administració de grans empreses i no accepta la sobirania popular. La contradicció, així, és entre monarquia i democràcia.

Per tot això, el proper mes de juny sortirem als carrers “a passejar-nos a cos, que ja és hora”, per anunciar que davant de la decadència de la monarquia la democràcia obrirà pas a la república del segle XXI.

Felip VI: 10 anys són suficients. Democràcia Sí, Monarquia NO.

Mollet Republicà