Mollet limita els horaris de llançament de petards per la revetlla de Sant Joan

L’alcaldessa de Mollet Mireia Dionisio ha fet públic aquest dimarts un ban on limita els horaris de llançament de petards i recomana l’ús de petards lluminosos en comptes dels sonors durant la revetlla de Sant Joan. La intenció és que a Mollet s’hi pugui celebrar un festa per a tothom, cívica i respectuosa amb totes les persones, en especial les més sensibles, i els animals.

En el ban que s’ha fet públic, l’alcaldessa, Mireia Dionisio Calé, demana a la ciutadania que extremi la precaució amb els articles pirotècnics per evitar accidents, així com molèsties als nadons, gent gran i persones sensibles i als animals de companyia, amb l’objectiu de fer de Sant Joan una festa per a tothom:

  • Es permet fer ús de pirotècnia els dies 23 de juny de les 18.00 fins a les 23.59 hores, el dia 24 de juny des de les 00.00 fins a les 03.00 hores i el dia 28 de juny de les 18.00 fins a les 23:59 hores, a no menys de 500 metres de distància de zones forestals o arbrades.
  • Queda prohibit:
    • Fer fogueres en tot el terme municipal sense autorització de l’Ajuntament. No s’autoritzarà cap foguera, excepte la que està autoritzada a Ca l’Estrada durant la celebració de la revetlla de Sant Joan.
    • Encendre petards al mobiliari urbà (contenidors, papereres, bancs, fanals…) ni elements de la via pública (clavegueram, escocells, jocs infantils, arbrat, vegetació…).

Fer fogueres sense autorització i/o fer ús de petards, coets i altre material pirotècnic fora de l’horari i dies autoritzats, es considera una infracció molt greu, i podrà ser sancionada amb una multa de 1.500,01 a 3.000,00 euros, d’acord amb els articles 134.2 e) i 135 de l’Ordenança municipal de convivència ciutadana.

En cas d’emergència cal trucar al telèfon 112.

Al ban també es poden trobar consells per a l’adquisició i ús de material pirotècnic.

Segons l’alcaldessa de Mollet del Vallès, Mireia Dionisio Calé, “la ciutadania ha de demostrar el seu grau elevat de civisme, sabent combinar el gaudi de la festa amb el respecte a la resta de veïns i veïnes. Cal tenir present que hi ha moltes persones, com la gent gran i els més petits, que són especialment sensibles al soroll dels petards, i el mateix passa amb molts animals de companyia. També demano una gran cura quan es llancis petards per l’elevat risc d’incendis que tenim a la ciutat i que, tanmateix, es respecti el mobiliari urbà”.

Les revetlles i altres activitats

Com cada any, l’Ajuntament i diverses entitats organitzen activitats coincidint amb la vigília de Sant Joan.

Abans de la revetlla popular, el diumenge 23 de juny, hi ha programats, entre d’altres, un cercavila des de la cruïlla de Rambla Nova amb Via Ronda i l’arribada de la Flama del Canigó a plaça de Catalunya (20.15 h).

La revetlla començarà a les 21.45 h amb l’encesa de la foguera de Sant Joan al Parc de Ca l’Estrada, a càrrec del Ball de Diables. Tot seguit, es farà el sopar popular i, a les 23 h, s’iniciarà la revetlla amb música.

L’Ajuntament ha organitzat la revetlla popular de Sant Joan amb la col·laboració dels Castellers de Mollet, Club Muntanyenc, Colla Gegantera, Mollet amb Cuba, Colla dels Morats, Colla dels Torrats, Ball de Diables de Mollet, Tradicions i Costums, Òmnium Cultural i el Casal Cultural.

D’altra banda, a la pista exterior del pavelló de la Riera Seca se celebrarà un ball de revetlla amb l’Associació de Balls de Saló a partir de les 23 h. L’entrada és gratuïta, però l’aforament és limitat. En un format més íntim, la Irmandade a Nosa Galiza organitza la seva revetlla al pati de la seu al recinte de Can Gomà a partir de les 21 h.

El consistori recorda la importància de llençar la pirotècnia on correspon, és a dir, en perímetres de seguretat i mai a prop de matolls, arbrat, zones boscoses o mobiliari urbà abans, durant i després de la revetlla de Sant Joan. Les elevades temperatures que s’esperen aquests dies obliguen a extremar les precaucions per evitar focs forestals.