Balanç del primer any de l’acord municipal entre ARA Mollet ERC i EUiA

Després del primer any de l’acord municipal entre ARA Mollet ERC i EUiA a Mollet del Vallès, és un bon moment per fer balanç dels avenços i les fites aconseguides. Des d’EUiA, fem una valoració positiva d’aquest període, destacant les diverses aportacions en la millora de la gestió municipal que hem pogut oferir gràcies a la nostra col·laboració.


La nostra implicació en l’acord ha estat fonamental en diversos àmbits, especialment en els sectors social i sanitari. Amb la nostra experiència en moviments socials, hem treballat incansablement per posar en l’agenda política molletana les necessitats dels col·lectius més vulnerables. Hem presentat i facilitat l’aprovació de desenes de mocions destinades a millorar la qualitat de vida de la ciutadania, fent especial èmfasi en la protecció social i l’accés universal a serveis públics, especialment en una salut de qualitat.


És important destacar que les dues formacions polítiques compartim un front republicà, sobiranista, i que apostem fermament pel dret a l’autodeterminació dels pobles, siguin d’on siguin. Aquesta visió comuna ens uneix en la lluita per la fi de tots els conflictes bèl·lics al planeta, promovent la pau i la justícia social global. Especial és la nostra lluita, al ple i al carrer, contra el genocidi a Palestina per part del govern d’Israel, així com la fi de la guerra d’Ucraïna i Rússia.


A més de les nostres iniciatives concretes, hem aportat un valor afegit gràcies a les relacions personals que hem establert com a formació política. Aquestes connexions han permès establir diàlegs fructífers amb altres actors socials i entitats locals polítiques, cosa que el nostre regidor, l’Antonio López, amb la seva experiència i tenacitat, ha contribuït a crear un clima de col·laboració i enteniment amb les demandes ciutadanes. La nostra tasca reivindicativa no s’ha limitat només a presentar mocions, sinó que també hem estat presents al carrer, escoltant i recollint les inquietuds de la ciutadania. Aquest treball de proximitat ens ha permès mantenir una visió realista i compromesa amb les necessitats reals dels veïns i de les veïnes de Mollet del Vallès.


Ara és el moment d’avançar en els grans reptes, com són municipalitzar l’aigua de Mollet, una participació ciutadana més real, aconseguir fites en salut pública, una ciutat més neta, inclusiva, cívica i sense contaminació, una cultura popular inclusiva i la lluita contra tota mena de discriminacions. La lluita contra el feixisme i per una democràcia més avançada seran eixos prioritaris d’aquest nou període de lluita social i política.

Amb un balanç molt positiu, ens sentim orgulloses dels avenços aconseguits i continuarem treballant amb la mateixa determinació per seguir millorant la vida de tota la ciutadania molletana.


Antonio López Rodríguez


Portaveu suplent del grup municipal d’ARA Mollet Esquerra Republicana de Catalunya i Esquerra Unida i Alternativa de Mollet del Vallès.