L’Ajuntament flexibilitza les mesures vigents per la sequera

Després de la reunió del Comitè de Sequera en la qual s’ha repassat les mesures que s’han d’aplicar al municipi arran del canvi de fase a alerta,  l’alcaldessa de Mollet del Vallès, Mireia Dionisio Calé, les ha donat a conèixer a través d’un Ban.  

Arran de les pluges de les darreres setmanes que han millorat les reserves d’aigua de part dels embassaments, l’Agència Catalana de l’Aigua de la Generalitat de Catalunya, ha passat els 202 municipis que depenen del sistema Ter – Llobregat, entre els quals es troba Mollet del Vallès, de la fase d’excepcionalitat a alerta. 

L’Ajuntament fa saber que, malgrat aquest canvi d’escenari, d’acord amb la decisió de l’Agència Catalana de l’Aigua de la Generalitat de Catalunya, que comporta flexibilitzar algunes de les mesures vigents fins ara, encara es mantenen un seguit de limitacions i restriccions en l’ús d’aigua a tot el municipi.

Segons l’alcaldessa de Mollet del Vallès, Mireia Dionisio Calé, “Tal com hem fet durant aquests darrers mesos en els quals s’han anat relaxant les restriccions periòdicament, m’agradaria seguir fent una crida a la responsabilitat col·lectiva i al compromís que han mantingut davant d’aquesta situació els molletans i les molletanes. Hem de tenir en compte que, malgrat que les circumstàncies han millorat, seguim en estat d’alerta i, sens dubte, a causa de la crisi climàtica, en un futur ens haurem d’anar adaptant als problemes d’abastament d’aigua”.    

En aquests moments, Mollet està en un ús d’aigua de xarxa de 153 litres per habitant i dia, molt per sota de la mitjana que marca la Generalitat de Catalunya en la pitjor de les fases, que és l’estat d’emergència.

Mesures

Reduccions del Consum

Reg agrícola: 25%

Usos ramaders: 10%

Usos industrials: 5%

Usos recreatius que impliquin reg: 30%. Altres usos recreatius: 5%.

Reg públic i privat

El reg de jardins i zones verdes, tant de caràcter públic com particular, ha de fer-se només en l’horari de menor insolació (de 20h a 8h).

En qualsevol cas no es podrà superar la dotació de 450 m3/ha al mes.

El reg dels jardins particulars es podrà realitzar com a màxim dos dies a la setmana.

Es permet el reg d’arbres i plantes amb aigües de pluja recollides en teulades i amb aigües regenerades procedents de depuradora.

Piscines

Es permet l’ompliment i reompliment parcial de piscines que disposin d’un sistema de recirculació de l’aigua.

En centres educatius, també es permet l’ompliment complet o parcial de piscines desmuntables de capacitat inferior a 500 litres destinades al bany d’infants.

Neteja de vehicles

En aquest cas l’ús de l’aigua queda limitat a:

Neteja en establiments comercials dedicats a aquesta activitat

Es permet la neteja de vehicles fora d’establiments comercials per a mantenir la seguretat i salut de les persones i dels animals.

Neteja de carrers i mobiliari urbà

Es prohibeix als particulars la neteja de carrers, paviments, façanes i similars utilitzant mànegues d’aigua. La prohibició no inclou la neteja amb pal de fregar, amb galleda i esponja o amb sistemes de neteja d’alta pressió.