Mollet lidera la baixada de l’atur al Vallès Oriental durant el mes de juny

L’Observatori-Centre d’Estudis del Consell Comarcal ha elaborat l’avanç de les dades d’atur del Vallès Oriental corresponent al mes de juny de 2024, destacant una notable reducció en la taxa d’atur de la comarca. Mollet és novament la població amb millors dades.

Aquest mes de juny ha tornat a ser un mes de reducció de l’atur comarcal, amb un descens de 293 persones respecte al passat mes de maig, la qual cosa suposa un total de 18.282 persones en situació d’atur, la xifra més baixa dels darrers anys. El descens relatiu se situa en l’1,58% i la taxa d’atur provisional se situa en el 9,2%, mantenint-se per sota del 10% des de fa uns mesos.

El descens de l’atur al juny és habitual al Vallès Oriental i al conjunt de Catalunya, amb excepcions concretes com el juny de 2008 i el juny de 2020. Aquest any, l’atur ha registrat un descens del 3,73% respecte al mateix període de l’any passat, lleugerament més moderat que en anys anteriors.

A Catalunya, també es registra un descens de l’atur respecte altres anys: en finalitzar el mes de juny, es comptabilitzen 324.966 persones aturades registrades, la xifra més baixa en aquest mes des de 2008, quan es va situar en 311.422 persones.

La temporada turística d’estiu contribueix habitualment a la disminució de l’atur registrat al juny. Aquest any, el descens ha estat del 1,8%, similar al de 2023, però més moderat que en anys precedents.

Pel que fa als municipis del Vallès Oriental, Mollet del Vallès ha liderat la baixada de l’atur amb una reducció de 72 persones respecte al mes de maig, situant-se amb 2.471 persones aturades. Aquesta xifra representa 144 persones menys que al juny de 2023, consolidant així la seva posició com a motor en la reducció de l’atur a la comarca. Altres municipis amb descensos notables han estat la Llagosta, amb 34 persones menys, i Canovelles, amb 33 persones menys.

En canvi, s’han observat lleugers increments de l’atur a Sant Fost de Campsentelles (amb un increment de 4 persones), Aiguafreda (amb un increment de 7 persones) i Sant Celoni (amb un increment de 10 persones).