Una delegació de Mollet mostra el carnaval de la ciutat a Portugal per internacionalitzar-lo

Una delegació de Mollet, encapçalada per la regidora de Cultura Mercè Pérez Piedrafita, ha visitat el Centre d’Arts i Creativitat (CAC) de la ciutat portuguesa de Torres Vedras. El CAC està dedicat al carnaval de la ciutat, que és el més antic de Portugal i ha estat declarat patrimoni cultural immaterial. Durant la trobada, la delegació molletana ha donat a conèixer les característiques del carnaval de Mollet en el març d’un projecte que cerca internacionalitzar-lo.

En concret, la trobada s’ha dut a terme en el marc d’un projecte subvencionat per la Diputació de Barcelona  i que cerca internacionalitzar el carnaval de Mollet del Vallès. Les primeres iniciatives del projecte consistiran en organitzar una exposició temporal al CAC l’abril de 2025 que consistirà en un diàleg entre el carnaval de Mollet i el de Torres Vedras.

D’altres col·laboracions, com ha anunciat la regidora de Cultura Mercè Pérez Piedrafita, podrien ser “la possibilitat que artistes de Mollet del Vallès vinculats amb el Carnaval puguin anar a la residència d’artistes del CAC de Torres Vedras, una possibilitat que sens dubte ens ajudaria a enriquir el nostre carnaval i alhora donar-lo a conèixer arreu”. Pérez també ha recordat que “amb aquest nou projecte cultural afegim un nou àmbit de col·laboració amb Torres Vedras, una ciutat amb forts lligams amb Mollet”.

De fet, la relació amb Torres Vedras es va iniciar l’any 2015 amb la consecució conjunta del guardó European Green Leaf i ha continuat durant els anys, amb participacions conjuntes i visites d’estudi en diferents projectes i iniciatives relacionades amb l’esport, l’alimentació sostenible, la mobilitat o amb l’actual projecte europeu URBACT IV Digi-Inclusion, que té per objectiu reduir la bretxa digital, i que lidera la ciutat de Mollet.