Aquesta tarda la consellera de Salut, Olga Pané i Mena, ha visitat les noves instal·lacions del Centre d’Urgències d’Atenció Primària (CUAP) Baix Vallès, a Santa Perpètua de Mogoda. El dispositiu que dona servei a Mollet i altres poblacions del Baix Vallès, una població d’uns 160.000 habitants, va entrar en funcionament el passat 2 de desembre Està obert 365 dies a l’any, 24 hores, per atendre urgències de baixa i mitjana complexitat.
En la seva intervenció, la consellera ha felicitat la ciutadania i els professionals pel nou equipament i ha destacat la importància d’orientar els dispositius sanitaris pensant a resoldre les necessitats dels pacients. “Un CUAP és un dispositiu molt important en un territori perquè resol a prop de la gent casos que eviten anar a l’hospital. Els resol ràpid, amb poca espera i amb mitjans senzills i poc agressius”, ha explicat. “Els hospitals són molt importants i eficaços quan tracten coses greus, quan no són coses greus, és millor anar al CUAP”.
En l’acte inaugural Pané ha estat acompanyada de la delegada del Govern, Pilar Díaz, l’alcaldessa de Santa Perpètua de Mogoda, Isabel Garcia Ripoll, i alcaldes dels municipis del Baix Vallès. Els veïns de Santa Perpètua de Mogoda, Palau-solità i Plegamans, Caldes de Montbui, Sant Feliu de Codines, Parets del Vallès, Mollet del Vallès, Martorelles, Santa Maria de Martorelles, Sant Fost de Campsentelles, Gallifa o la Llagosta seran, per proximitat, els principals usuaris de les noves instal·lacions.
El CUAP, gestionat per l’Institut Català de la Salut, atén tant la població adulta com la població pediàtrica, amb la voluntat d’evitar desplaçaments als serveis d’urgències dels hospitals. Està equipat per fer radiologies, ecografies i analítiques urgents. Té una previsió de fer 30 mil visites anuals.
L’obra ha tingut una inversió de 2,5 M€, finançada pel Servei Català de la Salut amb Fons REACT. Es tracta d’una construcció industrialitzada amb dos volums diferenciats: un de principal, situat al límit sud de la parcel·la, dedicat a l’àrea d’atenció assistencial i de tractaments; i un de secundari, situat al nord, on s’ubiquen dues unitats del SEM. Aquests dos mòduls estan units i comunicats amb un porxo que serveix com a zona de descàrrega i d’aparcament d’ambulàncies i dels vehicles del servei.