
Els 26 regidors i regidores del divuitè Consell Municipal dels Infants de Mollet del Vallès (CIM), en representació de l’alumnat de 5è i 6è de primària de totes les escoles de la ciutat, és a dir, 620 alumnes del municipi, han donat a conèixer en el Ple dels Infants, celebrat aquest passat diumenge, les seves propostes i conclusions dirigides a contribuir a millorar el projecte Mollet Juga, una iniciativa creada per a analitzar i millorar les àrees de jocs infantils de la ciutat. Així mateix, els 26 regidors i regidores també han fet propostes concretes, en aquest cas pel que fa al futur espai infantil que acollirà la plaça Anna Bosch.
Després de la trobada que el passat mes de desembre van mantenir amb l’alcaldessa de Mollet del Vallès, Mireia Dionisio Calé, i amb la regidora d’Infància, Estela Mas Cagide, l’alumnat ha treballat als seus centres educatius i amb les seves famílies sobretot el que està relacionat amb els espais infantils de la ciutat per tal de presentar un seguit de propostes de millora.
En aquesta línia, el mes de febrer van dur a terme una enquesta i van iniciar un treball de camp per tenir una visió més concreta d’alguns d’aquests espais, concretament el Parc dels Colors.
Un cop analitzat l’espai van arribar a les següents conclusions:
- El Parc dels Colors és un espai que compleix com entorn públic jugable que permet diferents activitats per a la gent gran, infants, joves amb una superfície de 34.000 m².
- El Parc dels Colors té un espai delimitat de joc per a infants, àrees de jocs infantils, pistes de petanca, fonts d’aigua potable.
- En la segona sessió de treball van treballar i plantejar propostes al voltant del futur espai infantil que acollirà la plaça Anna Bosch.
- Després de debatre entre totes les escoles les iniciatives aportades, el CIM ha proposat al Ple, entre d’altres:
- Crear dos espais diferenciats a la Plaça Anna Bosch: una zona amb un parc d’aigua i una altra pavimentada amb zones de jocs infantils i esportius.
- Incorporar a la zona pavimentada el joc simbòlic, esportiu i d’experimentació (segons les tres principals activitats lúdiques: lliscar, gronxar-se i enfilar-se) que vam treballar a la primera sessió de regidors/es.
- Tenir en compte incloure dins dels espais de la plaça Anna Bosc, refugis climàtics i bioclimàtics com a garantia de benestar per a tots els ciutadans i ciutadanes, sobretot en l’època d’estiu.
- Incorporar en la zona del voltant de la plaça espais de vegetació, arbres i arbusts juntament amb espais de descans amb bancs per promoure la comunicació i interacció entre els ciutadans i ciutadanes.
- Promoure la participació ciutadana i corresponsabilitat de la ciutadania en la creació de nous espais públics, tenint en compte les necessitats dels adults, però també la dels infants i adolescents.
- Promoure i fer més difusió, dels diferents espais de la ciutat per a infants, joves i adults, per millorar el benestar de les persones, promovent el canvi d’hàbits que incrementi l’activitat física a l’aire lliure i en entorns amb més verd urbà.
- Continuar reforçant i renovant àrees de joc, com usos i millores concretes per a la ciutat.
L’alcaldessa de Mollet del Vallès, Mireia Dionisio Calé, ha volgut “donar les gràcies” a tots els nens i nenes que han participat en aquest projecte “per aquesta fantàstica feina que heu fet”. Dionisio ha afegit que “sovint em sentiu a dir que em sento profundament orgullosa de Mollet per molts motius, i un d’ells és aquesta iniciativa i vosaltres, que sou els protagonistes del nostre present i del nostre futur. El que hem estat fent durant aquests divuit anys ens ha permès incorporar als nostres projectes de ciutat la vostra visió”. L’alcaldessa també ha anunciat que “l’àrea de jocs de la futura plaça Anna Bosch portarà el segell del Consell dels Infants 2025”.
Per la seva banda, la regidora d’Infància, Estela Mas Cagide, també ha felicitat els 620 alumnes que han participat en aquesta edició “per la vostra implicació per fer de Mollet una ciutat encara millor”. La regidora també ha volgut “agrair a les vostres escoles, a professors i professores, famílies i als treballadors municipals per la intensa feina feta durant aquests mesos”.
A marge de l’encàrrec concret d’enguany, els 26 regidors i regidores han destacat durant el Ple l’existència d’una iniciativa com el CIM, ja que, segons han argumentat, els dona l’oportunitat de participar en el dia a dia de la seva ciutat i que les seves opinions i punts de vista siguin escoltats, aprendre com és un ajuntament, com funciona i què vol dir tenir un càrrec polític amb la responsabilitat i el compromís que implica o saber com funciona un procés electoral.
El CIM es va crear l’any 2005 i és l’òrgan a través del qual els més joves aprenen els processos democràtics exercint el seu dret a participar, a expressar les seves idees i a proposar accions concretes per ajudar a transformar la ciutat.