La Baldufa, Premi Nacional d’Arts Escèniques, actuarà en una MITMO caracteritzada per l’alt nivell dels espectacles

La Baldufa, de Lleida, oferirà el seu espectacle Safari

La Mostra Internacional de Titelles de Mollet (MITMO) que es farà entre aquest divendres dia 16 i el diumenge 18, tindrà un format molt diferent del que ens tenia acostumats, en què tots els espectacles es faran en llocs controlats i amb aforaments molt limitats. Aquesta limitació, però, no afecta la programació, sinó que ha afavorit que es programin un tipus d’espectacle que pels seus requisits tècnics i dificultat de muntatge eren difícils de fer a l’aire lliure. Per tant, podrem veure espectacles de companyies d’arreu del territori català, de molta qualitat, complexitat, il·luminació i efectes.

Es faran un total de 9 espectacles, repartits en 14 representacions (en diferents franges horàries per afavorir que més gent pugui accedir-hi), molts dels quals han estat reconeguts amb premis nacionals i internacionals. En aquest aspecte, destaquen la companyia La Baldufa, recentment guardonada amb el Premi Nacional de les Arts Escèniques, i la companyia Estaquirot Teatre que donarà per iniciada a Mollet la seva gira del 50è aniversari i comiat.

El grup de Lleida La Baldufa actuarà el diumenge a les 12.30 h i 16.30 h Teatre Municipal de Can Gomà. Oferirà el seu espectacle Safari, recomanat a partir de tres anys i on s’explica els embolics de dos protagonistes a la sabana africana.

“La pastissera i els Follets” d’Estaquirot Teatre

El grup de Vilanova i la Geltrú Estaquirot Teatre oferirà el dissabte, a la Sala Fiveller, a les 10.30 h i a les 17 h el seu darrer espectacle “La Pastissera i els Follets” on se’ns relata els esdeveniments d’una pastissera, la Neus, que un dia descobreix que al seu establiment hi ha follets.

La 14a edició de la MITMO, com és tradicional, serà inaugurada per la companyia molletana Galiot Teatre que presenta el seu espectacle “Palla Fusta i Pedra”. Serà aquest divendres a les 17.30 h al Mercat Vell. La companyia de Jordi Monserdà ens presenta un espectacle amb titelles de sobretaula basat en el clàssic conte dels tres porquets.

El passat divendres en roda de premsa es van explicar altres detalls de la nova edició de la MITMO