Mollet impulsa amb altres administracions una cátedra de la UAB per impulsar la emprenedoria i la innovació social

L’Ajuntament de Mollet ha signat aquest divendres un conveni amb la UAB, els Consells Comarcals del Vallès Occidental i Oriental i l’ajuntament de Sant Cugat del Vallès per crear la Càtedra en Emprenedoria i Innovació Social, adscrita al Centre d’Estudis i de Recerca en Emprenedoria i Innovació Social de la Universitat.

Aquesta càtedra també ha rebut suport de la Diputació de Barcelona i s’inscriu en el projecte EINES -espai innova en emprenedoria social-, que dona suport a l’emprenedoria i la innovació social i del qual en són partícips tant la Universitat com el seu entorn social, administratiu i productiu.

L’acord s’ha signat avui pel rector de la UAB, Javier Lafuente, el president del Consell Comarcal del Vallès Oriental i alcalde de les Franqueses del Vallès, Francesc Colomé, l’alcalde de Mollet del Vallès, Josep Monràs, l’alcaldessa de Sant Cugat del Vallès, Mireia Ingla, i el president del Consell Comarcal del Vallès Occidental i alcalde de Castellar del Vallès, Ignasi Giménez. A l’acte, que ha tingut lloc avui a la Facultat d’Economia i Empresa de la UAB, també ha assistit la diputada Eva Menor, de la Diputació de Barcelona, entre altres representants institucionals.

Per a Josep Monràs, alcalde de Mollet “aquest projecte és una aposta clara pel futur. Amb ell volem impulsar, reconèixer i recolzar projectes innovadors amb una vessant social i solidària que potser, d’una altra manera no es podrien dur a terme.”

Amb aquest conveni, les institucions es comprometen a desenvolupar un programa d’activitats que inclourà el lliurament dels premis Eines als millors projectes d’emprenedoria i innovació social i que tindran quatre categories: àmbit general, àmbit vallesà, àmbit local/municipal, i àmbit universitari. En el cas dels reconeixements d’àmbit comarcal i local, hi haurà un primer i un segon premi, i es preveu la possibilitat d’atorgar altres premis addicionals o retre homenatges en el marc dels guardons.

El lliurament de la primera edició tindrà lloc a Sant Cugat del Vallès la propera tardor i la segona edició serà lliurada l’any vinent a Mollet del Vallès.

S’ha acordat també la creació d’un anuari d’emprenedoria i innovació social que vol ser una “referència en el sector de l’economia social i solidària, i en general de l’emprenedoria i la transformació social, amb indicadors estadístics representatius, reportatges sobre temes d’interès, anàlisi de projectes emprenedors, i entrevistes a emprenedors i emprenedores socials i responsables de projectes socials”.

El conveni estableix també que la càtedra afavorirà “la transferència de coneixement buscant, en particular, una major projecció i impacte social de la recerca aplicada cap a l’administració pública i la societat civil” i, en concret, preveu la participació dels ajuntaments i els consells comarcals en el futur Màster en Emprenedoria i Innovació Social impartint seminaris i donant suport al vessant més pràctic de la titulació, així com ajudant a la identificació de temes rellevants i l’obtenció de dades al Centre d’Estudis i de Recerca en Emprenedoria i Innovació Social (CREIS) adscrit a la Facultat d’Economia i Empresa.