L’OAC de Mollet comença a atendre els ciutadans per videotrucada

Foto de Artem Podrez en Pexels

L’Oficina d’Atenció Ciutadana (OAC) ha posat en funcionament un nou servei d’atenció a través del sistema de videotrucada. El servei serà amb cita prèvia i permetrà realitzar la majoria de tràmits que actualment es fan de manera presencial gràcies a la integració de la signatura biomètrica i a l’ús d’un espai núvol que permet l’intercanvi segur de documents.

La videotrucada serà atesa pel mateix personal de l’OAC. A través d’aquest mitjà també s’oferirà un servei d’assistència per a la tramitació electrònica adreçat a aquelles persones que ho necessitin. Es pot accedir al servei mitjançant un ordinador, telèfon o tauleta amb càmera i micròfon.

Quan els ciutadans demanin cita prèvia amb aquest servei, rebran un correu electrònic amb la informació necessària per establir la connexió i pujar o descarregar la documentació necessària. Abans, durant i després de la cita es podrà adjuntar la documentació necessària i, un cop finalitzat el tràmit, obtenir els justificants corresponents a través del sistema d’intercanvi segur de documents.

El dia de la cita s’identifica a la persona i se l’ajuda en la realització del tràmit. Si és necessari, se signen els documents a través de la plataforma de signatura biomètrica que ha estat integrada a la videotrucada.

Amb aquest sistema es poden fer la majoria de tràmits excepte aquells que tenen un requeriment específic, per exemple l’expedició de certificats digitals o la fe de vida.

El coordinador de l’Àrea de Modernització i Qualitat de Serveis, Xavier Buzón, ha explicat que amb aquest nou servei “l’Ajuntament de Mollet continua el seu procés de modernització i millora dels serveis municipals amb l’objectiu de facilitar els tràmits a la ciutadania mitjançant la digitalització i la implantació d’eines i solucions tecnològiques que faciliten l’atenció administrativa a la ciutadania des de qualsevol lloc sense haver de desplaçar-se obligatòriament a l’OAC”.