L’Ajuntament de Mollet del Vallès va acollir el dilluns a la tarda la tercera sessió del cicle de conferències, ‘Diàlegs per a la transformació de les ciutats’ que té com a objectiu reflexionar sobre el paper de les ciutats en el futur arran de l’impacte que ha tingut la COVID-19. La recuperació econòmica va centrar el debat que va ser seguit en directe per prop d’un centenar de persones a través del canal de YouTube de l’Ajuntament.
Van intervenir a la sessió Pau Relat, president de Fira de Barcelona, Eva Menor, presidenta de l’Àrea de Desenvolupament Econòmic, Turisme i Comerç de la Diputació de Barcelona i Mireia Dionisio, coordinadora de l’Àrea de Governança, Economia i Serveis Territorials de l’Ajuntament de Mollet del Vallès. També va participar per videoconferència Raúl Blanco, secretari general d’Indústria del Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme.
El debat va analitzar l’impacte de la pandèmia sobre el teixit empresarial i la importància dels fons europeus Next Generation en la recuperació econòmica. En aquest sentit, Pau Relat va destacar que “els fons europeus tenen tres grans reptes: que s’utilitzin realment per transformar els models de negoci per les següents generacions, que no només vagin adreçats a les grans empreses i que siguin una gran oportunitat per les ciutats“.
Eva Menor va posar en valor “la resposta col·lectiva a la sortida de la crisi de la COVID-19 posant de manifest la gran feina del món local i la ràpida capacitat de reacció dels ajuntaments“. La presidenta de l’Àrea de Desenvolupament Econòmic, Turisme i Comerç de la Diputació de Barcelona també va destacar “la importància de la col·laboració publico-privada com un model clau per construir una nova economia“.
Durant la sessió també es va parlar de la resposta de les ciutats davant els canvis en el panorama industrial i de consum que ha comportat la crisi. En aquest sentit, Mireia Dionisio, va explicar que “la gran feina que ha fet Mollet per donar una resposta ràpida a la crisi de la COVID-19″ i va explicar els tres reptes que tenen les ciutats mitjanes com Mollet: “la digitalització, els reptes demogràfics i la descarbonització”. La coordinadora de l’Àrea de Governança, Economia i Serveis Territorials de l’Ajuntament de Mollet del Vallès va afegir que “el món local és un factor clau que té com a objectiu donar prosperitat econòmica, mediambiental i social als seus ciutadans”.
Per la seva banda, Raúl Blanco, va destacar “tots els instruments que l’Estat ha posat a l’abast de les empreses per superar la crisi” i va afegir que “malgrat la situació geopolítica actual els indicadors industrials mostren unes dades positives des de finals de 2021, el que és una senyal molt positiva perquè indica que la industria té bones perspectives de cara als propers mesos”.
La quarta i última sessió del cicle de conferències, ‘Diàlegs per a la transformació de les ciutats’ es farà dimarts dia 29 de març a les 19h i girarà entorn a ciutats democràtiques i govern transparents.