La transparència i la confiança en les institucions centra la última sessió del cicle de conferències ‘Diàlegs per a la transformació de les ciutats’

L’Ajuntament de Mollet del Vallès va acollir ahir dimarts a la tarda la quarta sessió  del cicle de conferències ‘Diàlegs per a la transformació de les ciutats’ que té com a objectiu reflexionar sobre el paper de les ciutats en el futur arran de l’impacte que ha tingut la COVID-19. El debat va girar entorn a les ciutats democràtiques i governs transparents i va ser seguit en directe per prop d’un centenar de persones a través del canal de YouTube de l’Ajuntament.

Van intervenir Xavier Buzón, segon tinent d’alcalde i regidor coordinador de l’àrea de Modernització i Qualitat de Serveis de l’Ajuntament de Mollet del Vallès, Olinda Ania, Subdirectora de Transparència i Dades Obertes del Departament d’Acció Exterior i Govern Obert de la Generalitat de Catalunya, i Sergio Sangiao, coordinador de Maldito Dato a Maldita.es.

Durant la sessió es va debatre sobre quines maneres es pot fomentar la confiança política i com això es relaciona amb la transparència i la participació ciutadana. En aquest sentit, Olinda Ania va destacar que “la confiança s’ha de cultivar, cuidar i alimentar. Els poders públics han de dur a terme polítiques clares de govern obert i transparència“.

Xavier Buzón va afegir que “la participació ciutadana és sinònim d’intel·ligència col·lectiva i només es pot dur a terme amb voluntat política i a Mollet tenim aquesta voluntat política“. Buzón va explicar que Mollet compte des de fa anys amb un model de participació ciutadana multinivell i va posar com a exemple de transparència i dades obertes la plataforma digital On van els meus impostos

Durant el debat també es va abordar la desinformació i els interessos que hi ha darrera les ‘fake news’. Segio Sangiao va apuntar que “d’una banda, es vol influir sobre l’opinió publica i de l’altra es persegueix un interès econòmic“.

La sessió d’ahir va ser seguida en directe per un centenar de persones i es pot recuperar a la pàgina de YouTube de l’Ajuntament de Mollet