L’alcalde de Mollet assegura que no es construirà més als Pinetons en el projecte de reflexió Mollet, el teu barri

L’alcalde Mollet del Vallès, Josep Monràs, va iniciar el projecte de reflexió Mollet, el teu barri, presentant al veïnat els 7 grans projectes de ciutat, que ja estan projectats o en marxa, i que representen més habitatge social, més zones verdes i més equipaments.

El regidor de Participació, Raúl Broto, va ser l’encarregat de presentar el projecte i com a introducció a la trobada de l’alcalde amb la ciutadania, la regidora d’Economia, Mireia Dioniso, va explicar el pressupost municipal, que puja a gairebé 73 milions d’euros, amb unes inversions de 4,5 milions, als quals cal afegir els fons Next Generation. Mollet ja té concedits 2,1 milions per a 4 actuacions.

Monràs, davant gairebé un  centenar de persones al Centre Cultural La Marineta, va posar a sobre de la taula quins són aquests “grans projectes”. Va explicar la reurbanització d’El Calderí, amb 1.300 nous habitatges, més de 95.000 m² de noves zones verdes i 94.000 m² d’equipaments.

L’alcalde va deixar clar que Els Pinentons i Gallecs seguiran sent zona protegida, tal i com estableix el Pla d’Ordenació Urbana Municipal (POUM). “No es construeix ni un pam més. Pinetons serà sent una gran zona verda de gaudi ciutadà com ho és ara, el que sí que tindrem al costat de l’Hospital, en uns terrenys propietat de la Generalitat, és una nova escola universitària d’infermeria”, va dir. Monràs va recordar la necessitat de formar infermeres i metges doncs en els propers anys “en necessitarem i vull fer un reconeixement a tot el sistema sanitari”, va assegurar Monràs.

L’alcalde va posar a sobre de la taula la remodelació de l’estació de Renfe Mollet-Sant Fost, que comporta una inversió de 6 milions d’euros i la reurbanització de la zona més propera amb la creació d’una gran plaça que portarà el nom d’Anna Bosch, la primera alcaldessa democràtica.

Els dos últims projectes desgranats per Monràs van ser les obres de la rotonda de La Vinyota i la construcció del  nou edifici de l’Institut Mollet. L’alcalde va destacar la col·laboració de l’Ajuntament amb totes les administracions, Generalitat i Estat, en aconseguir millores per a la ciutat: “Mollet té un futur fantàstic i entre tots i totes el farem realitat”, va concloure Monràs.

Mollet, el teu barri és un procés de reflexió on la ciutadania pot aportar idees entorn els nous reptes socials, econòmics i urbans de la ciutat que millorin l’acció municipal i l’alcalde va animar a la ciutadania a participar (Molletelteubarri.cat)

L’acte va finalitzar amb preguntes del públic assistent adreçades a l’alcalde de la ciutat, qui en va donar resposta.