La ciutat de Mollet reconeguda com a destinació turística sostenible

El passat divendres, 6 de maig, Encarna Ortiz, regidora de Turisme Promoció de la Ciutat, va recollir la certificació Compromís Biosphere que reconeix Mollet del Vallès com a destinació turística sostenible, dins la marca Costa Barcelona. L’acte va tenir lloc a la masia Manso Esmandia, de Cardedeu.

El lliurament va anar a càrrec d’Emilio Cordero, president del Consell Comarcal del Vallès Oriental. També hi varen assistir Àlex Valiente, conseller de Turisme del Consell Comarcal, i Soledad Bravo, gerent de Turisme de la Diputació de Barcelona. Enguany, Mollet ha estat una de les destinacions de Catalunya que han obtingut el distintiu.

El Mercat Municipal de Mollet també ha assolit, enguany, la certificació com a empresa. I, el Museu Abelló i la Casa del Pintor, que ja les tenien, les han renovat.

En el mateix acte, l’Ajuntament de Mollet del Vallès també va rebre el reconeixement com a nou Punt d’Informació Turística (PIT). 

Turisme Responsable Biosphere

Biosphere és un instrument internacional de turisme sostenible que garanteix l’existència d’un compromís i una aposta per la millora contínua amb els 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de Nacions Unides.

Les empreses i destinacions reconegudes amb Biosphere, com ara l’Ajuntament de Vallès, el Mercat Municipal, el Museu Abelló i la Casa del Pintor, promocionen un turisme que dona suport a la protecció dels ecosistemes, la pau i l’intercanvi cultural, la reducció de les desigualtats i la lluita contra el canvi climàtic; en definitiva, que fomenta la sostenibilitat, des d’una perspectiva global i integradora.

Per la regidora de Turisme i Promoció de la Ciutat, Encarna Ortiz, “aquest és un reconeixement a la bona pràctica en la gestió turística de l’Ajuntament de Mollet, que ens encoratja a seguir treballant en aquesta línia per recuperar un sector que ha patit molt els darrers anys, però que sortirà enfortit gràcies a l’esforç per desenvolupar accions i sinergies que potenciaran el nostre territori, amb una mirada innovadora del turisme que volem per a la nostra ciutat”.