Mollet se suma al grup de municipis que han encarregat un estudi a l’UPC per investigar les males olors d’aquest estiu

L’Ajuntament de Mollet del Vallès ha anunciat se sumarà a l’estudi sobre les males olors que estan patint algunes localitats del Baix Vallès i del Vallès Occidental, especialment durant els mesos d’estiu, a càrrec del Laboratori de Control del Medi Ambient de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC).

Aquest matí a La Llagosta s’ha celebrat un reunió, presidida per l’alcalde del municipi Oscar Sierra Gaona, per parlar dels episodis de males olors que han patit algunes localitats del Baix Vallès i del Vallès Occidental. En aquesta trobada l’alcaldessa Mireia Dionisio Calé i el regidor de Justícia Ambiental, Ecologisme i Transició Energètica Raúl Broto Cervera, han anunciat que l’Ajuntament de Mollet del Vallès se suma al grup de treball de les poblacions afectades. Aquest grup de treball ha quedat constituït avui mateix amb l’objectiu de detectar l’origen que provoca aquests episodis de males olors i trobar-hi solucions.

En aquest sentit, Dionisio ha manifestat que “és imprescindible el treball supramunicipal per poder abordar tot allò relacionat amb la qualitat de l’aire a les nostres poblacions. Aquesta no és una problemàtica que es pugui resoldre de manera local i cal que el territori i la resta d’administracions públiques amb competències per actuar, prenguin consciència de la importància de trobar solucions”.

Per la seva banda, regidor de Justícia Ambiental, Ecologisme i Transició Energètica Raúl Broto Cerveraha destacat que “tot i que a Mollet la situació viscuda ha estat molt diferent a la magnitud d’altres municipis, és evident que l’aire no té fronteres, i és per aquest motiu que creiem que la millor manera de trobar solucions, en benefici de la ciutadania, es sumar-nos i treballar conjuntament amb la resta de poblacions”.

També per contribuir a detectar i solucionar l’origen d’aquests episodis, l’Ajuntament de Mollet informa que qualsevol persona que els detecti es pot posar en contacte amb la Policia Municipal.

A la trobada d’avui celebrada a la Llagosta també hi han assistit representants dels ajuntaments de Santa Perpètua de Mogoda, Montcada i Reixac, Ripollet i Sant Fost de Campsentelles, així com representants de la UPC, de l Àrea Metropolitana de Barcelona i de l’Ecoparc de Montcada i Reixac.