Els serveis socials de l’Ajuntament de Mollet premiats per la seva qualitat per 4t any consecutiu

L’Ajuntament de Mollet del Vallès ha estat reconegut per 4t any consecutiu per la inversió i la qualitat en la prestació dels seus Serveis Socials. En aquest cas, la Asociación Estatal de Directoras i Gerentes en Servicios Sociales ha premiat l’Ajuntament de Mollet per les seves bones pràctiques en Atenció Domiciliària i Dependència.

L’acte de reconeixement, organitzat per la mateixa Associació, la Càtedra d´Innovació en Serveis Socials i Dependència, l´Ajuntament de Fuenlabrada i la Universitat Nacional d’Educació a Distància (UNED), s’ha dut a terme aquest divendres a Fuenlabrada (Madrid) en el marc del Congrés Nacional d’Atenció Domiciliària on han participat més de mig miler de professionals de serveis socials. El premi l’ha recollit la regidora coordinadora de l’Àrea de Drets Socials, Ana María Díaz.

D’aquesta manera, Mollet del Vallès es converteix en una de les úniques 14 ciutats d’arreu d’Espanya i en una de les 2 úniques de Catalunya, juntament amb Barcelona, que han estat reconegudes per la seva prestació en atenció domiciliària. 

Mollet del Vallès ha rebut el premi en reconeixement als seus serveis adreçats a millorar l’atenció a les persones grans i amb discapacitats al seus domicilis, que són atesos a través del servei de SAD, (Serveis d’Atenció Domiciliaria), i la seva eficiència en l’aplicació de polítiques públiques que garanteixen els drets socials de la seva ciutadania i, en concret, al programa Mollet amb Energia.

Una iniciativa l’objectiu de la qual és combatre la pobresa energètica d’aquelles llars on hi viuen persones grans i/o dependents. 

Per l’alcaldessa de Mollet del Vallès, Mireia Dionisio Calé, “és un honor que una entitat de renom en l’àmbit dels serveis socials reconegui la feina que es fa a Mollet”. L’alcaldessa va afegir que “treballem i seguirem treballant per donar serveis i tramitar prestacions per a l’autonomia personal, per atendre a les persones grans i en situació de dependència amb l’objectiu de millorar la seva qualitat de vida, perquè puguin, si ho desitgen, continuar vivint a la seva llar amb dignitat”.  

Per la seva banda, la regidora coordinadora de l’Àrea de Drets Socials, Ana María Díaz, ha volgut agrair “als treballadors i treballadores socials i dels Serveis d’Atenció Domiciliaria d’aquest Ajuntament per la seva feina diària, discreta, i en permanent contacte amb les persones amb l’únic propòsit de fer tot el possible per millorar la seva qualitat de vida”. Segons Díaz, “és un orgull rebre aquest reconeixement que ens encoratja a incrementar esforços per seguir treballant amb l’únic objectiu que sempre ens ha ocupat i preocupat com és el fet de vetllar pel benestar dels molletans i les molletanes, en especial de la gent gran i dependent i de les famílies més vulnerables”.

Durant el Congrés, l’Ajuntament de Mollet ha donat a conèixer una bona pràctica en el marc del Projecte Mollet amb Energia. Es tracta d’un projecte pilot amb les persones usuàries del servei d´atenció domiciliària i de teleassistència per millorar la seva qualitat de vida, així com la del  servei.

Per fer-ho possible, s’ha format  als treballadors i treballadores d’aquests serveis com agents energètics per detectar les persones en risc de patir pobresa energètica i poder donar-los suport i acompanyament, així com detectar els domicilis que requereixin d’auditories energètiques i arranjaments. 

Antecedents

L’any 2017, la Asociación Estatal de Directoras i Gerentes en Servicios Sociales, a partir de les dades que va oferir el Ministeri d’Hisenda i Administracions Públiques, situava l’Ajuntament de Mollet del Vallès com un dels 25 de tota Espanya que arribava al “nivell d’excel·lència” en inversió social superant a totes les capitals de província d’Espanya, menys Barcelona, Maó, Saragossa i Granada.  

Des d’aleshores, l’Associació ha reconegut diverses vegades la tasca de l’Ajuntament de Mollet en matèria de serveis socials.