El ple de Mollet aprova per unanimitat congelar les taxes i preus públics per 2023

El Ple de l’Ajuntament de Mollet va aprovar aquest dijous les ordenances fiscals i preus públics per a l’any 2023 presentades pel govern municipal del PSC i Podem. I ho va fer per unanimitat de tots els grups. És a dir, no únicament tenen el suport dels grups del govern sinó també de tots els altres de l’oposició: Ara Mollet-ERC MES, Mollet en Comú, Ciutadans i Junts per Mollet.

El plenari de Mollet va decidir que les ordenances fiscals per 2023 es congelen i, per tant, es mantenen igual que l’any passat, els impostos, taxes i preus públics municipals que afecten, per exemple, a les escoles bressol, a l’Escola Municipal de Música i Dansa, a l’atenció domiciliària, a l’aigua, a les terrasses de l’hostaleria i a la zona blava.

D’altra banda, s’amplien les bonificacions socials per renda i se sumen als incentius, ajuts i bonificacions que ja disposa l’Ajuntament com la tarifació social de les Escoles Bressol Municipals, ajudes de menjador, bonificacions a serveis culturals, esportius i d’oci o a les bonificacions en funció de la renda d’aigua i residus, entre moltes d’altres. De cara al curs 2023-2024, s’ampliarà a l’Escola Municipal de Música i Dansa.

També es manté la mesura que es va posar en marxa durant la COVID-19 amb bonificacions adaptades a situacions econòmiques i socials d’excepcionalitat, fruit de situacions sobrevingudes com un ERTO o un canvi substancial en la situació socioeconòmica d’una família. Una mesura que permet més àgil i flexible a l’hora d’atorgar ajudes a famílies en situacions d’emergència social.

Pel regidor d’Economia, Raú Broto Cervera, “les ordenances fiscals per aquest 2023 son socialment justes, realistes i consoliden l’escut social”. Per Broto “aquest Ajuntament sempre prioritza els serveis a les persones i per aquest motiu, creiem que són uns comptes positius per la ciutat que ens reforcen a encarar un any difícil”.

Raúl Broto també ha volgut agrair “la voluntat i la comprensió” dels altres grups municipals, així com “les seves propostes i aportacions”.