Mollet posa en marxa una prova pilot per incrementar els espais florits a la ciutat

L’Ajuntament de Mollet ha posat en marxa una prova pilot per incrementar els espais florits de Mollet. El projecte per incrementar els espais florits a la ciutat té diverses línies d’acció: col·locació de jardineres a fanals de Berenguer III, plantació d’escocells a parterres al carrer Jaume I i plantació de dos parterres amb un jardí sense reg a l’Avinguda Llibertat. Aquestes accions complementen un projecte educatiu iniciat fa uns mesos d’apadrinament d’escocells per part de centres educatius.

“Aquestes accions permeten millorar la biodiversitat i actuen com a refugi i alimentació d’espècies de fauna habituals a les ciutats. Aquestes actuacions permeten que la ciutat estigui més adaptada en l’actual context de canvi climàtic”, comenten des de l’Ajuntament.

Les primeres accions que s’han posat en marxa han estat la instal·lació de jardineres penjants amb plantes i flors a 12 fanals del carrer Berenguer III. Es mantindran durant 6 mesos per tal de comprovar la viabilitat d’aquest tipus d’actuacions. Des de l’Ajuntament es realitzarà el manteniment d’aquestes jardineres, tot i que són flors i plantes que necessiten poc rec.

També s’han plantat dos parterres amb un jardí sense reg a l’avinguda de Llibertat amb carrer Sant Ramon que ajudaran a incrementar el verd urbà de la ciutat sense més aportació d’aigua que la de la pluja. Aquests dos jardins se sumen a l’estratègia de gestió naturalitzada d’altres que ja hi ha a diferents parcs de la ciutat i que augmenten el verd urbà alhora que permeten un estalvi d’aigua.

Durant les properes setmanes es plantaran una quarantena d’escocells de l’avinguda de Jaume I on fins ara només hi havia un arbre. S’hi plantaran espècies interessants pel seu benefici ambiental i la millora ornamental dels carrers de Mollet.

Per altra banda hi ha en marxa un projecte d’apadrinaments d’escocells per part de centres educatius. Els centres educatius es fan càrrec d’un o diversos escocells a l’entorn del seu centre, en tenen cura i aprenen la important funció que fan els escocells sobre la biodiversitat.

Pel regidor de Justícia Ambiental, Ecologisme i Transició Energética, Raúl Broto Cervera, “aquest projecte d’enjardinament i ornamentació floral vol generar més zones verdes, augmentar la biodiversitat i la sostenibilitat a la ciutat, alhora que fer de Mollet una ciutat més bonica i acolorida.”. Broto ha afegit que “és una prova pilot que acabem d’engegar però l’objectiu és que tingui continuïtat durant els propers mesos”.