L’Ajuntament de Mollet col·labora en el Brain Film Fest

Del 15 al 19 de març, el Centre de Cultura Contemporània de Barcelona,  acollirà la sisena edició del Brain Film Fest XIII Premi Solé Tura. Es tracta d’un festival internacional de cinema sobre el cervell impulsat per la Fundació Pasqual Maragall i Minimal Films, amb la col·laboració, entre d’altres institucions, de l’Ajuntament de Mollet.  L’art, la creativitat i el cervell seran el leitmotiv de l’edició d’aquest 2023.

Així mateix, en el marc del Brain Film Fest s’atorga el XIII Premi Solé Tura per a documentals de nova creació al voltant del cervell amb l’objectiu de sensibilitzar sobre les condicions del cervell i l’impacte social de les seves malalties, propiciar la creació audiovisual i recordar la figura de Jordi Solé Tura. Aquest premi està impulsat per la Fundació Pasqual Maragall, la Fundació Uszheimer i Minimal Films.

XIII Premi Solé Tura

Aquesta iniciativa té l’origen l’any 2011 quan la Fundació Uszheimer, juntament amb la família Solé Tura, va crear el Premi Jordi Solé Tura per sensibilitzar, conscienciar i donar un major valor a l’acte de viure i conviure amb les malalties neurodegeneratives. El premi es constitueix com un homenatge al polític molletà, que va patir la malaltia d’Alzheimer en els darrers anys de la seva vida.

De mica en mica s’ha anat obrint l’abast del premi a totes les obres que donen a conèixer diferents aspectes del cervell, tant les seves meravelloses capacitats com les malalties i condicions que l’amenacen, i també s’ha anat ampliant la durada fins a convertir-se en un festival de cinema temàtic de referència internacional que integra projeccions, xerrades i tallers.

L’Ajuntament de Mollet dóna suport a aquest certamen des dels seus inicis a través del Centre per la Democràcia Jordi Solé Tura, que té per objectiu difondre la figura i la tasca política i intel·lectual del polític molletà.