Mollet serà zona de mercat tensionada pel que fa l’accés a l’habitatge

L’Ajuntament de Mollet del Vallès s’adhereix al decret per declarar Mollet del Vallès com a zona de mercat tensionada d’habitatge i no realitzarà al·legacions al respecte.  Mollet és un dels municipis que la Generalitat ha identificat com a zona tensionada pel que fa a l’accés a l’habitatge i això significa que es podran aplicar mesures per limitar el preu del lloguer, tal com queda recollit a la nova llei d’habitatge estatal que va entrar en vigor el passat 26 de maig.

Per la regidora d’Habitatge, Noa Monràs González, “adherir-nos a aquesta llei ens permetrà protegir l’accés a l’habitatge a la ciutadania de Mollet i així regular la pujada que en els últims anys ha sofert el lloguer”. Monràs ha afegit que des del Govern de la ciutat “es mobilitzaran tots els recursos i continuarem treballant en els estudis previs per a la construcció d’habitatges públics en règim de lloguer. El nostre compromís és fer de Mollet una ciutat on viure amb preus assequibles“.

La normativa que està preparant la Generalitat de Catalunya haurà de posar el topall als preus dels lloguers. El lloguer dels nous contractes no podrà superar el preu del darrer contracte vigent els últims cinc anys, un cop aplicat l’IPC. A més a més, quan es tracti d’un gran tenidor, el lloguer no podrà ser superior a l’Índex de referència del preu de lloguer.

La vigència de la declaració serà de tres anys i es podrà prorrogar per anualitats, seguint el mateix procediment.