L’Ajuntament facilitarà ventiladors als col·legis electorals que el diumenge no tinguin aire condicionat

El Mercat Vell torna ser un dels col·legis electorals de la jornada

L’Ajuntament de Mollet del Vallès facilitarà mesures per mitigar els efectes de l’onada de calor durant les eleccions generals que tindran lloc el diumenge 23 de juliol. Amb l’objectiu de garantir el benestar dels ciutadans que acudeixin a exercir el seu dret de vot, s’implementaran diverses accions per fer front a les altes temperatures previstes per a aquesta jornada electoral.

Una de les mesures adoptades serà la col·locació de ventiladors en aquells col·legis electorals que no disposin d’aire condicionat. Això permetrà alleujar la sensació de calor i millorar les condicions d’espera i votació dels ciutadans que s’acostin a les seus electorals.

A més, l’Ajuntament distribuirà vanos als membres de les meses electorals perquè puguin estar més còmodes durant la seva tasca i, al mateix temps, es proporcionaran ampolles d’aigua fresca per combatre la calor durant el dia. Aquesta mesura té com a objectiu assegurar que els membres de les meses disposin dels recursos necessaris per realitzar la seva feina en òptimes condicions malgrat les temperatures elevades.

Per aquelles persones que es puguin veure afectades per la calor, s’habilitarà com a refugi climàtic alguna de les sales amb aire condicionat disponibles als centres electorals. Aquest espai estarà a disposició dels ciutadans que ho necessitin i procurarà oferir un ambient més fresc i confortable.

Informació general sobre les eleccions a Mollet del Vallès:

Pel que fa a la informació general, es detallen alguns aspectes rellevants per a la jornada electoral. El cens total de ciutadans i ciutadanes habilitats per votar a Mollet del Vallès és de 37.492 persones. Hi haurà un total de 65 taules electorals distribuïdes en 8 col·legis electorals de la ciutat.

Els ciutadans podran exercir el seu dret de vot des de les 9 del matí fins a les 8 del vespre de forma ininterrompuda. Per a poder votar, es requerirà identificar-se amb un document oficial com el DNI, passaport, permís de conduir amb fotografia, targeta de residència (per a ciutadans de la UE) o targeta d’identitat d’estranger (per a països amb tractats de reciprocitat i inscrits al cens). S’alerta que només seran vàlids els documents originals i no les fotocòpies.

Per facilitar l’exercici del dret de vot a aquelles persones que tinguin dificultats de mobilitat o que no disposin de suport familiar o d’amistats, la Creu Roja oferirà un servei d’acompanyament. Aquest servei estarà disponible de 9 a 15 h i de 16 a 20 h del diumenge 23 de juliol i permetrà que aquells ciutadans que no puguin desplaçar-se sols al col·legi electoral rebin suport per a fer-ho caminant o amb cadira de rodes.

Amb aquestes mesures, l’Ajuntament de Mollet del Vallès busca garantir que la jornada electoral transcorri amb normalitat i que tots els ciutadans puguin exercir el seu dret de vot en condicions òptimes, malgrat les condicions climàtiques adverses previstes per a aquest dia.