Mollet declara 10 espais de la ciutat com a “refugis climàtics”

L’Ajuntament un dels edificis on s’ofereix refugi en cas de calorades

L’Ajuntament de Mollet del Vallès ha decidit crear espais de refugi climàtic declarant sis equipaments municipals com a refugis climàtics que proporcionin condicions de confort tèrmic i seguretat a la població pensant especialment en aquells grups més vulnerables, espais interiors que se sumen als refugis bioclimàtics exteriors  escola Joan Salvat Papasseit, Parc de la Plana Lledó, Parc dels Pinetons i Parc de les Pruneres. S’amplia l’horari de l’arc del Parc de les Pruneres que obrirà també al matí.

Amb l’arribada de l’estiu, Mollet del Vallès posa a disposició de la ciutadania 10 refugis climàtics per fer front a les altes temperatures, espais climatitzats als quals s’accedeix de forma gratuïta. Es tracta de diferents equipaments municipals de la ciutat i que estan oberts a tota la ciutadania, especialment a les persones més vulnerables com la gent gran, famílies amb nadons o persones amb malalties cròniques, sempre que no requereixin assistència sanitària.  Aquests sis espais interiors se sumen als quatre refugis climàtics exteriors que ja estan en marxa com són l’escola Joan Salvat Papasseit, Parc de la Plana Lledó, Parc dels Pinetons i Parc de les Pruneres.

L’alcaldessa de Mollet, Mireia Dionisio Calé, “cada any, les onades de calor són més freqüents i més intenses i des de les ciutats hem de posar a l’abast de la ciutadania refugis climàtics per a que les persones puguin tenir espais per estar més frescos durant l’estiu”

Els refugis climàtics interiors de la ciutat estan ubicats al:

·CIRD Joana Barcala. Obert de 8 h a 15 h.

·Biblioteca de Can Mulà – Jordi Solé Tura. Oberta de 27 de juliol fins al 31 d’agost.

·Ajuntament de Mollet del Vallès. Obert de 8 h a 15 h

·Centre Cívic de Can Pantiquet: fins el 10 d’agost

·Museu Abelló: fins el 31 de juliol i durant la Festa Major d’Estiu

·Mercat Municipal. Obert durant tot l’agost.

Els refugis climàtics exteriors són:

Escola Joan Salvat Papasseit: horari d’obertura del pati  

Parc de la Plana Lledó

Parc de les Pruneres: horari de l’Arc

El Parc dels Pinetons

Al marge hi ha altres espais exterior per refugiar-se de les altes temperatures com son la Font de la Dona d’Aigua