Mollet acull una trobada transnacional del projecte ERASMUS+HOPE

Aquest dijous i demà divendres, Mollet del Vallès acull una trobada del projecte HOPE. Es tracta d’una iniciativa d’Erasmus + finançada per la Unió Europea centrada en la fabricació de cases modulars sostenibles per a persones necessitades, des del seu disseny fins la seva construcció amb fusta. El projecte està format per un total de nou partners de diferents països europeus.

En concret, a aquest trobada organitzada per l’Ajuntament de Mollet del Vallès hi participen representants de Bernard (Romania), de la Universitat de Belgrad i de la ciutat de Mikser (Sèrbia), de la Atlantic Technological University i del Iris Wood & Interiors Network (Irlanda) i de la University of Thessaly, el Chliapas SA i la Anaptyxiako Kentro Thessalias AKETH (Grècia).

El projecte s’ha implementat amb l’objectiu d’utilitzar materials sostenibles a fi de construir petites cases prefabricades (mòduls) per a situacions d’emergència com ara desastres naturals causats pel canvi climàtic, inundacions o incendis. 

La finalitat del projecte gira al voltant del disseny i la construcció de petits mòduls de fusta que puguin muntar-se i desmuntar-se quan ja no es necessitin.

Per intentar donar resposta a aquest repte, el projecte Erasmus+ HOPE ha creat una guia pràctica sobre com dissenyar, prefabricar, transportar i muntar cases modulars construïdes 100% amb fusta i com emmagatzemar-les un cop finalitzat el seu ús.  

Aquesta guia ha de tenir en compte també una sèrie de criteris per aconseguir assentaments ràpids però sostenibles en termes de materials, energia i logística.

Per la regidor de Projectes Europeus i Relacions Internacionals, Raúl Broto Cervera, “que Mollet del Vallès sigui punt de trobada i participi en aquest projecte és una mostra més de la nostra defensa de la sostenibilitat i del nostre compromís i resiliència davant els constants reptes que ens està plantejant la crisi climàtica”. I en aquet sentit “formar part de diferents projectes europeus ens serveix per interactuar amb d’altres ciutats i d’altres organismes o institucions i, per tant, per seguir millorant la nostra ciutat i les condicions de vida dels molletans i de les molletanes”.