Els partits posen de manifest les mancances i fortaleses de Mollet al ple d’estat de la ciutat

Aquest dilluns, la sala de plens de l’Ajuntament de Mollet ha estat l’escenari d’un ple extraordinari de debat sobre l’estat de la ciutat. El ple es realitza tots els anys al voltant del 4 de Novembre, Dia de la Ciutat. Durant més de tres hores, els representants municipals dels diferents partits han compartit les seves visions sobre Mollet, posant de manifest les mancances, reptes i fortaleses que afronta la ciutat.

L’alcaldessa Mireia Dionisio ha presidit aquest ple, destacant les polítiques implementades per millorar la qualitat de vida a Mollet. En la seva intervenció, ha posat èmfasi en les inversions realitzades i programades per millorar els equipaments de la ciutat, amb una injecció de 4 milions d’euros. Dionisio també ha recordat els 5 milions d’euros destinats a millorar la via pública i l’enfocament renovat en la neteja de la ciutat amb el nou contracte de neteja.

Els partits de l’oposició han expressat les seves opinions. Carme Olària ha criticat el model de creixement de la ciutat, definint-lo com a qüestionable. Junts per Catalunya a Mollet ha presentat i aprovat una moció per crear camins escolars en bicicleta o a peu.

Des de VOX, Guadalupe Santiago ha subratllat la necessitat d’assegurar uns preus dignes per a l’accés a l’habitatge. La seva proposta per millorar la seguretat a la ciutat, però, no ha obtingut suport, ja que els altres partits l’han considerada massa genèrica.

Natàlia Arrébola, del Partit Popular, ha destacat àmbits d’acció com infraestructures, economia local, educació i cultura, centràndose, al final, en la neteja de la ciutat i presentant una moció per millorar els parcs municipals.

Mollet en Comú Podem, a través de Marina Escribano, ha proposat una visió integral de la ciutat basada en la política de qualitat humana, amb dues mocions centrades en la indústria i la gent gran.

Ara Mollet Esquerra Euia, amb Marta Vilaret com a portaveu, ha expressat una visió crítica, afirmant que la ciutat es troba en un estat abandonat. Les tres mocions presentades per aquesta formació van ser aprovades.

Des del govern, el regidor Raúl Broto ha afirmat tenir un full de ruta per millorar l’estat de la ciutat, subratllant que aquest programa està respaldat pels resultats electorals i la confiança ciutadana. El PSC ha presentat un total de sis mocions que han rebut el suport del plenari.

Les mocions destaquen la necessitat d’una nova residència pública per a la gent gran, demanant a la Generalitat la creació d’aquesta instal·lació i la concertació de més places públiques.

Altres mocions del PSC se centren en millorar les polítiques de seguretat a la ciutat, amb l’objectiu d’incrementar els efectius de la Policia Municipal i Mossos d’Esquadra. També destaquen la importància de millorar l’espai públic, planificant i executant plans per millorar voreres, asfaltat i complint amb el contracte de neteja municipal.

El partit socialista també proposa abordar la qüestió del finançament local, instigant la Generalitat i l’Estat a impulsar noves lleis que permetin als Ajuntaments desenvolupar serveis públics amb garanties i recursos adequats. A més, demanen que la Generalitat faci front al deute reconegut amb l’Ajuntament.

En matèria de mobilitat urbana i interurbana, el PSC reclama millores reals i immediates en la xarxa de transport públic, tant d’autobusos com de Rodalies. Finalment, el partit proposa la necessitat de comptar amb una planificació escolar a mig termini i una planificació real d’inversions a les escoles en els pròxims anys.

L’alcaldessa Mireia Dionisio ha conclòs remarcat la importància d’una bona salut econòmica per a millorar la ciutat.