El Mercat Vella acollirà la segona fira d’orientació professional Mollet t’orienta

imatge del Mollet Orienta de l’any passat

L’Ajuntament de Mollet del Vallès organitza els propers 6 i 7 de març la segona fira d’orientació professional al Mercat Vell. Sota el títol Mollet t’orienta, la fira té com a objectiu donar a conèixer les ofertes acadèmiques postobligatòries i sortides professionals a la ciutat i al territori.

La fira va realitzar la seva primera edició el 2023. Aquesta venia impulsada a proposta del Consell Econòmic i social de la ciutat, el qual treballa en el disseny, seguiment, impuls i avaluació de programes de formació, per a la inserció, per al dret a la formació al llarg de la vida laboral i la formació professionalitzadora, entre altres qüestions.

La programació compta amb un espai firal al Mercat Vell i diferents tallers i xerrades que al marge del mateix Mercat també es faran al Mollet Hub i al Centre Cultural La Marineta.

L’objectiu és que les persones assistents puguin obtenir els recursos que els permetin orientar-se en el seu propi itinerari educatiu, laboral o emprenedor.

Hi participen els centres d’educació postobligatòria de Mollet: l’Institut Aiguaviva, l’Institut Gallecs, I’Institut de Mollet del Vallès, l’Institut Vicenç Plantada i  l’Escola Sant Gervasi, així com també el Centre de Formació d’Adults, l’Escola Oficial d’Idiomes, l’Institut Marina de La Llagosta, l’Institut Marta Mata de Montornès del Vallès i l’Institut Torres de Malla de Parets del Vallès.

Per la regidora-coordinadora de l’ Àrea de Govern Obert, Desenvolupament Econòmic i Innovació, Encara Ortiz Jurado,  “després de la gran acceptació que va tenir la primera fira, hem cregut oportú seguir apostant per una iniciativa que ajuda a respondre les inquietuds dels més joves sobre el seu futur acadèmic i laboral i, de retruc, conjuntament amb els nostres centres educatius, contribuïm a reduir les possibilitats d’abandonament escolar prematur“.