Mollet i altres ajuntaments signen el conveni amb l’UPC per estudiar la qualitat de l’aire i identificar les males olors

Els ajuntaments de la Llagosta, Mollet del Vallès i Santa Perpètua de Mogoda i la Universitat Politècnica de Catalunya – BarcelonaTech (UPC) signaran, aquest divendres 31 de maig, el conveni que permetrà iniciar un estudi de la qualitat de l’aire en aquest territori del Vallès fins a l’any 2028.

Els treballs es duran a terme a través d’un innovador sistema de xarxa de sensors per a la identificació i quantificació de les famílies químiques dels contaminants orgànics volàtils (COVs) en immissió durant els episodis de males olors que es registren en aquests municipis, que sumen una població de 90.000 habitants.

L’acte comptarà amb l’alcalde de la Llagosta, Òscar Sierra; les alcaldesses de Mollet del Vallès, Mireia Dionisio, i de Santa Perpètua, Isabel Garcia, respectivament; el rector de la UPC, Daniel Crespo, i els investigadors del Laboratori del Centre de Medi Ambient de la UPC Eva Gallego i Francisco Perales.