Concentració davant de l’Ajuntament per demanar a Educació que no tanquin el SIEI de l’escola Federico García Lorca

Aquest dimecres a la tarda es va fer una concentració unitària davant de l’Ajuntament de Mollet del Vallès per demanar al Departament d’Educació que no tanquin el SIEI de l’escola Federico García Lorca. A la concentració, on van participar desenes de representants de les famílies i també d’entitats de Mollet que donaven suport a la protesta, a més de reivindicar la continuïtat del SIEI, diverses mares d’alumnes del centre van aportar el seu testimoni.

Aquest dilluns el Ple de Mollet ja va aprovar una moció contra el tancament del SIEI a l’Escola Federico García Lorca. La moció, presentada per Mollet en Comú Podem, demana al Departament d’Educació que reconsideri la decisió. La ponent de la moció, Marina Escribano, va fer seus els arguments de la comunitat educativa i va recordar la pèrdua de professionals i alumnes que pot significar per l’escola aquest tancament. L’aprovació es va fer per unanimitat de tots els grups, inclòs el d’Ara Mollet ERC EUiA, malgrat que el Departament d’Educació està en mans d’ERC. La portaveu republicana Marina Planellas va defensar la necessitat d’acostar el SIEI als alumnes que en tenen necessitat.

El Departament d’Educació traslladarà el SIEI de l’Escola Federico García Lorca a l’Escola Montseny i a més obrirà un SIEI + al Joan Abelló. Els partits amb representació a l’Ajuntament de Mollet es mostren a favor de què hi hagi més suport en l’escolarització inclusiva, però, no si això comporta un tancament com és el cas de l’escola del barri de Lourdes.

La regidora d’Educació, Noa Monràs, va explicar la postura del Govern local que és mantenir el SIEI de l’Escola Federico García Lorca. Monràs també ha recordat que tan bon punt van ser coneixedors d’aquest tancament es va enviar una carta als Serveis Territorials.

Les famílies i la comunitat educativa de l’escola Federico García Lorca, des del moment en què van conèixer la postura d’educació, han mostrat el seu rebuig a aquesta. La comunitat també assenyala l’arrelament de l’escola al barri de Lourdes i la possibilitat que això acabi implicant el tancament del centre.